Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu: MCV-ul nu e Dumnezeul nostru pe pământ. Aștept cu mare curiozitate următorul raport

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că persoanele care întocmesc raportul MCV cu privire la România "au simpatii și sunt supuși greșelii", precizând că "MCV-ul nu e Dumnezeul pe pământ". Acesta a adăugat că așteaptă cu mare curiozitate următorul raport.

"De când raportul MCV ne indică faptul că România face progrese și atâta timp cât a ținut o tăcere nejustificată, nu aș spune o tăcerea suspectă, dar care nu e înregulă, cu ce s-a întâmplat în justiție, la DNA. Dați-mi voie să vă spun că nu cred că raportul MCV poate să ignore aceste probleme. În Bulgaria nu s-a făcut nimic de 11 ani. Dar nimic. Au în continuare MCV. În Bulgaria nu se vorbește despre nimic, nu există parlamentari care să ducă discuții la Parlamentul European. Ei bine România nu e premiată pentru lucru acesta, cu toate că a făcut niște eforturi. ", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marți seară la Digi 24.

Acesta a mai spus că așteaptă cu foarte mare curiozitate următorul raport MCV, care va include și avizele Comisiei de la Veneția cu criticile și recomandările pe Legile justiției și Codurile Penale. Liderul ALDE a adăugat că există în permanență greșeli și dezinformări transmise către oficialii europeni, iar aceștia sunt și ei supuși greșelii și au simpatii politice.

"Aștept raportul MCV cu mare, mare curiozitate și mă bucură că domnul Timmermans a început să achieseze la aceste lucru. Am cerut la Bruxelles cine sunt experții care dau informații din țară. Și nu am primit nimic. Opacitate totală. Nu te poți informa numai dintr-o parte. Sunt permanent greșeli și dezinformări. Am avut nu demult o discuție cu ministrul Justișiei, despre unul de procurori de rang înalt care a dezinformat delegația care apoi a participat la întocmirea raportului MCV. MCV-ul nu e Dumnezeul nostru pe pământ, pentru că la el lucrează oameni care au simpatii, care pot fi supus greșelii, la fel ca noi toți. În raportul de anul trecut am văzut numeroase greșeli pe care i le-am transmis domnului Timmermans. Am senzația că acest instrument e folosit mai degrabă ca un sistem de control", a completat Tăriceanu.

Președintele ALDE a precizat că a urmărit discursul de marți al șefului statului Klaus Iohannis în Parlamentul European. Tăriceanu a spus că a remarcat că Iohannis a transmis în PE că nu vrea să discute chestiunile interne și a catalogat drept "neobișnuit" un posibil vot asupra unei rezoluții înainte de cu o lună înainte ca România să preia președinția Consiliului UE.

"M-am uitat azi (marți - n.r.) la discursul președintelui, nu am urmărit live, ci am citit, iar președintele a spus că nu vreau să aduc în PE chesitunile interne și mi se pare neobișnuit ca PE să adopte o rezoluție împotriva României înainte de preluarea Președinției Consiliului UE", a explicat Tăriceanu.

Klaus Iohannis a declarat marți, în Parlamentul European, referitor la discuțiile legate de statul de drept și modificările legilor justiției, că România este o țară democratică, iar probleme ridicate sunt chestiuni interne și "ce democrație parlamentară ar fi aceea fără controverse?".

Șeful statului a adăugat, cu privire la rezoluția care urmează să fie adoptată cu privire la România de către PE, că aceasta este neobișnuită, mai ales că vine cu o lună înainte de preluarea președinției Consiliului UE de către țara noastră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.