Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu afirmă că nu e treaba ambasadelor străine ce legi adoptă Parlamentul

tariceanu

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, Dean Thompson, ambasadorul Olandei, Matthijs van Bonzel, precum şi adjunctul misiunii diplomatice a Germaniei în România, Achim Troster, au avut, miercuri, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Vezi şi: Tăriceanu, discuții aprinse cu Statele Unite. Lovitură pentru SRI

La o zi după discuţii, Tăriceanu revine cu o declaraţie în care ţine să menţioneze clar că agenda legislativă a Parlamentului nu poate fi obiectul dezbaterilor cu reprezentanţii diplomatici ai altor state.

Conform uzanţelor diplomatice, ambasadorii nu se implică în politica internă a unui stat, precizează Tăriceanu. Pentru a nu lăsa impresia că ambasadorii îi cheamă pe preşedinţii camerelor sau pe reprezentanţii altor instituţii „la ordine” la sediile ambasadelor, întâlnirea a fost organizată la Senat.

Vezi şi: DNA, sprijinită de Marea Britanie în fața lui Tăriceanu și Zgonea

"În ceea ce priveşte subiectele de politică internă am subliniat din start o realitate cu care toţi participanţii au fost de acord: discuţia a fost informală şi de informare. Cu alte cuvinte, aşa cum este şi normal, nu au fost date sfaturi Parlamentului sau avansate opinii personale care să vizeze agenda legislativului. În al doilea rând, Parlamentul României este suveran, iar agenda de legi a Parlamentului nu poate fi obiectul dezbaterilor cu reprezentanţii diplomatici ai altor state. Ceea ce este valabil în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Olanda sau Germania, trebuie să fie valabil şi în România", afirmă preşedintele Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.