Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu nu exclude o OUG pe amnistie și grațiere: recunoaște că l-ar viza pe Liviu Dragnea

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu parlament

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că subiectul unei OUG pe amnistie și grațiere nu a fost discutat în cadrul coaliției, însă a explicat că nu poate fi exclusă o astfel de temă.

”Nu s-a discutat subiectul (unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea - n.r.). Cred că a fost aruncat în presă pe anumite canale, nu e prima oară când se întâmplă şi atunci văd că foarte mulţi muşcă la subiect şi subiectul se umflă. Am fost şi astăzi întrebat dar nu am făcut declaraţii publice pentru că eram îmbrăcat nepotrivit. E un subiect care îi pasionează pe foarte mulţi. Să nu credeţi cumva că vreau să închid subiectul. Nu vreau să credeţi că mi-e teamă sau mă jenez să discut acest subiect. Primul lucru pe care vreau să îl remarc este cel că această idee a unei amnistii şi a unei graţierii nu ar fi de neconceput. S-a mai făcut în România, ultima dată cu foarte mulţi ani în urmă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la TVR, în emisiunea România 9.

El a mai spus că o astfel de măsură trebuie analizată dacă este oportună sau nu.

”Unii zic că nu e oportună pentru că imediat se personalizează discuţia şi spun că cel care ar beneficia este preşedintele PSD-ului, Dragnea. Noi încă avem nu mai puţin de 65 de protocoale secrete din care trei au fost desecretizate, protocoale de colaborare între SRI şi diferite instituţii din Justiţie (...). Există o decizie a CCR referitoare la ilegalitatea interceptărilor telefonice făcute de SRI la solicitarea Parchetului. Toate aceste elemente au indus temeiuri de nelegalitate în toate anchetele şi dosarele şi sentinţele care s-au dat începând din anul 2009. În aceste dosare putem să bănuim că sunt unii oameni vinovaţi care au fost deja condamnaţi sau achitaţi. (...)Această problemă a protocoalelor ar trebui să o ducem într-o bună zi la CCR şi să o tranşăm într-un fel. Cum procedăm în momentul în care conştientizăm că unii oameni au fost condamnaţi pe nedrept, soluţia este una de acestgen, printr-o măsură de corectare a situaţiei. Eu vorbesc, nu de Liviu Dragnea, vorbesc de mii de procese şi sunt mii de oameni care au avut de suferit. Din cauza lui Liviu Dragnea trebuie să lăsăm toţi aceşti oameni să sufere pe nedrept?”, a adăugat liderul ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.