Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu oferă garanția măsurilor menite să pună Justiţia cu botul pe labe

revista presei

Evenimentul Zilei:

Călin Popescu Tăriceanu, păpuşa din cîlţi a PSD, a beneficiat de voturile de tip bidon. În unele secţii, PSD-iştii au primit ordin să-l voteze pe Călin Popescu Tăriceanu. Asta şi pentru că Victor Ponta consideră - şi pe drept cuvînt  - abia turul al doilea decisiv. O diferenţă prea mare la o participare atît de slabă risca să scoată la vot electoratul anti-PSD... Prin formula bidon s-a vizat plasarea lui Călin Popescu Tăriceanu pe locul al treilea. Fără acest loc trei, manevra cu propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu ca premier,  n-ar fi avut prea mari şanse de reuşită. Nu atît pentru intern, cît pentru extern. Aducerea prezervativului politic obosit la guvernare e calculată de Penalii din PSD ca o condiție  pentru măsurile de salvarea a corupţilor. Lesne de imaginat că un Călin Popescu Tăriceanu va fi scula prin care Penalii vor promova legi şi hotărîri menite a pune Justiţia cu botul pe labe.... Cooptarea fripturiştilor din jurul lui Călin Popescu Tăriceanu la guvernare se vrea un semnal limpede pentru toţi fripturiştii din PNL de a-l vota pe Victor Ponta. În definitiv, primarilor, baronilor locali PNL, în fine, Penalilor din PNL, perspectiva ciolanului, fie şi a ciolănaşului care e Guvernarea îi va face să strîngă voturi pentru Victor Ponta...Cu un Călin Popescu Tăriceanu premier sau fie şi cu partidul lui de mucava la Guvernare, sub eticheta de Partid Liberal, Penalii din PSD au garanţia măsurilor menite a-i scoate din puşcărie pe corupţi şi a măsurilor menite a subjuga politic Justiţia... Pe plan internaţional, diversiunea Voturi pentru prezervativul politic obosit are menirea de a da regimului Penal al PSD lustruiala de regim proeuropean.

Digi24:

Social-democraţii intră în viteză. Şeful de campanie al lui Victor Ponta i-a chemat la Bucureşti pe toţii şefii de filiale din ţară. La rândul lor, ei au stârnit agitaţia în teritoriu. În Gorj, managerii instituţiilor de stat au fost convocaţi rapid la sediul PSD, indiferent dacă au treabă sau nu cu organizarea alegerilor. Directorul de la Direcţia Silvică, de exemplu,colegul de la Protecţia Mediului,  directorul de la Sănătate Publică sau cel de la Drumuri. Plus senatori, deputaţi şi primari.

România Liberă:

„Dacă faptele nu corespund teoriei, schimbă teoria”, spune o vorbă veche. Dar a devenit tot mai ușor zilele aceasta să păstrezi teoria și să schimbi datele – sau cel puțin așa par să creadă cancelarul german Angela Merkel și alți lideri europeni pro-austeritate. Deși datele se află chiar în fața lor, ei continuă să nege realitatea. Austeritatea e o politică eșuată. Apărătorii acestei politici sunt dispuși să-i proclame victoria pe baza celei mai slabe dovezi ­posibile: economia nu mai ­cade, deci ­austeritatea probabil că func­ționează. Dar dacă ăsta este etalonul, am putea spune că a sări de pe o stâncă e cel mai bun mod de a coborî de pe un munte; la urma urmei, căderea e oprită. Orice criză ajunge la un final. Succesul nu trebuie măsurat prin faptul că revenirea are loc în cele din urmă, ci prin cât de repede are loc această revenire și cât de extinse sunt pagubele produse de cădere.
Văzută în acești termeni, austeritatea este un dezastru complet, care a devenit tot mai evident în momentul în care economiile Uniunii Europene s-au confruntat din nou cu stagnarea, dacă nu chiar cu o a treia recesiune, în care șomajul a rămas la niveluri-record, iar PIB-ul real pe cap de locuitor nu a depășit, în multe țări, niveluri mai joase decât cele anterioare recesiunii. Chiar și în economiile mai performante, cum ar fi cea a Germaniei, creșterea a fost atât de înceată din 2008 încât, în orice alte circumstanțe, ar fi considerată jalnică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.