Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, primele declaraţii. Se anunţă decapitări în ALDE/ VIDEO

Tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat că în urma adoptării moţiunii de cenzură Guvernul Grindeanu este demis, iar Parlamentul a adus de îndată situaţia la cunoştinţa şefului statului, în vederea desemnării unui alt candidat la funcţia de prim-ministru. 

"Potrivit rezultatului constatat de Birourile permanente, moţiunea de cenzură a fost adoptată. Moţiunea de cenzură fiind adoptată, potrivit articolului 113 din Constituţie, Guvernul este demis şi, în conformitate cu prevederile articolului 91 din Regulamentul activităţilor comune, Parlamentul aduce de îndată această situaţie la cunoştinţa preşedintelui în vederea desemnării unui alt candidat pentru funcţia de prim-ministru", a spus Tăriceanu, după anunţarea rezultatului votului pe moţiune.

Ulterior, acesta a precizat că a fost trimisă scrisoarea de informare preşedintelui. De asemenea, Tăriceanu a declarat că toţi membrii ALDE care nu au votat moţiunea vor fi excluşi.

Moţiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Au votat "pentru" 241 de parlamentari şi 10 au fost "împotrivă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.