Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu salută atacul asupra Siriei: 'O reacţia era necesară pentru a avertiza regimul de la Damasc'

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, că atacul cu rachete al SUA, Angliei şi Franţei asupra Siriei a fost o reacţie necesară pentru a avertiza regimul de la Damasc şi pe aliaţii acestuia, Rusia şi Iran.

"Privesc cu îngrijorare deteriorarea mediului de securitate din Siria, deja grav afectat de luptele pe care diferitele părţi le-au avut de-a lungul anilor, soldate cu sute de mii de victime, milioane de refugiaţi şi pierderi materiale imense. Suntem solidari cu aliaţiii noştri strategici SUA, Marea Britanie şi Franţa în acţiunea comună ca răspuns la actul inacceptabil al utilizării de arme chimice împotriva civililor sirieni. Condamnăm încă o dată în termenii cei mai fermi comiterea unor asemenea acţiuni cu potenţial distructiv şi reiterăm sprijinul nostru ferm pentru orice efort destinat încetării conflictului din Siria. Evaluez decizia de folosire a forţei luată în comun de Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie dintr-o singură perspectivă: necesitatea acestei acţiuni disuasive care vizează exclusiv arsenalul chimic din Siria utilizat împotriva civililor, încălcând toate reglementările codificate în dreptul internaţional", a transmis, sâmbătă seară, Tăriceanu pe Facebook.

ONU, lovitură pentru Rusia. Decizia Consiliul de Securitate după bombardarea Siriei

Liderul ALDE a adăugat că deşi cea mai bună cale de rezolvare a unui conflict este cea diplomatică şi paşnică, în această situaţie acţiunea SUA şi ale aliaţilor era nececesară, iar România este solidară cu partenerii ei strategici.

"Consider că această reacţie era necesară pentru a avertiza regimul de la Damasc şi aliaţii săi deopotrivă, Rusia şi Iranul, că asemenea acţiuni nu pot fi tolerate şi vor primi întotdeauna o reacţie pe măsură. Fără îndoială, forma cea mai bună de reglementare a conflictului continuă să rămână formula politică, diplomatică şi paşnică, dar cred că, aşa cum preşedintele Federaţiei Ruse se arată îngrijorat de acest răspuns, specific şi bine ţintit împotriva bazelor militare şi facilităţilor de producţie, ar fi trebuit să-şi arate preocuparea şi să condamne fără niciun fel de ambiguitate folosirea armei chimice împotriva populaţiei paşnice din Douma", a completat Călin Popescu Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.