Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu și Dragnea și-au revenit. Pregătiți să demoleze statul de drept

oprisan-dragnea

”Revoltător” ar fi puțin spus referitor la votul din Senat pentru convocarea lui Cioloș ca să justifice dramoleta pe care o joacă Trustul Intact zilele astea. Așadar, o instituție a statului român (ANAF) se hotărăște, în sfârșit, să pună în aplicare o decizie judecătoarească: recuperarea prejudiciului din dosarul ICA. Așa trebuie citită somația trimisă și așa trebuie interpretat circul Antena3, post de televiziune în relații foarte proaste cu legea și democrația.

Ar fi fost de mirare că oameni precum Dragnea (inculpat) și Tăriceanu (avocatul penalilor) să nu sară în apărarea prietenilor de nebunii care i-au ajutat să piardă multe campanii electorale din 2004 până azi. O mirare e totuși. Pentru că Dragnea părea că a înțeles cum stă treaba cu aplicarea legii și justiția în România anului 2016. Părea că a priceput că deciziile judecătorești nu mai pot fi discutate în forurile de partid (o tradiție de la Adrian Năstase la Victor Ponta). Părea. Doar părea.

Cum să vii tu Parlamentul, cel care face legile în România, și să chestionezi o acțiune de aplicare a legii într-un caz particular?

Intimidare? Rea-credință? ”Marțea neagră”?

Cum să invoci libertatea de exprimare, când Antena3, o firmă extrem de profitabilă, nu trebuie decât să-și mute catrafusele dintr-un loc în altul? Nimeni nu le oprește emisia, nimeni nu le pune pumnul în gură.

Pentru care alt cetățean român sau firmă au mai intervenit Tăriceanu și Dragnea prin manevre publice, nu oculte (de astea probabil au fost sute, din clientela de partid), atunci când au fost executați de Fisc?

Care din problemele ”grele” ale României (moartea unor bebeluși în Argeș, surparea unui tronson de autostradă, epidemia de plagiate etc.) au mai fost aduse în plenul Senatului de Dragnea și Tăriceanu în ultima vreme?

Fie mare ipocrizie, fie PSD și ALDE sunt datoare vândute mogulului aflat în pușcărie. Cum nu mai pot să-i redea libertatea, se gândesc măcar să-i salveze averea (v-ar surprinde ca Dragnea și Tăriceanu să aibă un comision din asta?)

E clar. PSD și-a revenit. S-au cumințit o vreme, au încercat să facă pe șest potlogării, așa cum a fost cu legea defăimării, dar plesniți din toate părțile, inclusiv de Ambasada SUA, s-au gândit că tot mai bine era înainte, când periodic dădeau asalturi la statul de drept, pe față.

Că Dragnea joacă la intimidare, ca ultimul golan de cartier, s-a văzut și în cererea pe care i-a adresat-o lui Cioloș să revoce Hotărârea de Guvern prin care a stabilit data alegerilor. Pe ce motiv? Pe motiv că liberalii au contestat-o în contencios și sunt șanse ca votul în două tururi să ajungă pe masa CCR. Pentru cei care se pricep, cauza liberalilor e pierdută dinainte la Curte, dar Dragnea e atât de speriat de perspectiva celor două tururi la primării, încât ar face orice să împiedice chiar și cea mai neplauzibilă tentativă de contestare.

Liberalii, la rândul lor, au votat cot la cot cu PSD, UNPR și ALDE, să-l cheme pe Cioloș în Parlament ca să dea socoteală pentru că o instituție din subordine pune în aplicare o hotărâre judecătorească. Deh, prieteni mai noi și mai vechi cu Antena3. Și-a dat și PNL cu firma în cap, când lumea chiar începuse să-i creadă că sunt gata să se lepede de spiritul rău al USL.

Chiar și dacă te gândești că e an electoral, săraci cu duhul mai sunt politicienii noștri, care n-au învățat încă după 10 ani că tovărășia cu Antena3 nu poate să te ducă decât la pierderea alegerilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.