Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu sparge frontul pro-Oprea: 'Eu nu am coloană oficială'

tariceanu 2

În timp ce premierul Ponta îi ia apărarea lui Gabriel Oprea şi îi critică pe cei care au cerut demisia vicepremierului după moartea poliţistului din coloana oficială, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îi trage preşul colegului de coaliţie.

Preşedintele Senatului, al doilea om în stat, a declarat vineri că nu dispune de o coloană oficială care să îl însoţească în deplasările sale, numai preşedintele României şi premierul beneficiind de o astfel de măsură de siguranţă.

Vezi şi: Ponta, de partea lui Oprea în cazul poliţistului mort: 'E o dovadă de barbarism'

"Eu, ca preşedinte al Senatului, nu am ceea ce se numeşte coloană oficială. (...) Nu ştiu ce înseamnă la dvs. coloană oficială. Efectiv, nu ştiu care este definiţia coloanei oficiale. Coloană oficială poate să fie la primirea unui înalt demnitar, dar în rest sunt anumite măsuri de securitate variabile în funcţie de poziţia pe care o ocupă demnitarii în stat şi care implică o anumită, hai să spunem, desfăşurare de forţe. Acest lucru este valabil la preşedinte, în primul rând, şi la prim-ministru. Restul nu au ceea ce se numeşte la propriu o coloană oficială", a spus acesta, la Senat. 

Tăriceanu a adăugat că maşina cu care se deplasează ca preşedinte al Senatului este însoţită doar de o maşină a SPP, care merge în urma maşinii sale.

Vezi şi: Gest EXTREM împotriva lui Oprea: Redactorul-şef al unui ziar intră în greva foamei

Întrebat dacă vicepremierului Gabriel Oprea ar trebui să îşi prezinte demisia în urma accidentului de marţi, în care un poliţist din coloana sa oficială şi-a pierdut viaţa, Tăriceanu a replicat: "Asta este o problemă în care nu vreau să intru. Puneţi-i dumnealui întrebarea!". 

De asemenea, Tăriceanu a fost chestionat dacă, aflat în situaţia vicepremierului Gabriel Oprea, ar fi optat pentru o explicaţie clară, însă preşedintele Senatului le-a spus jurnaliştilor că nu poate răspunde în locul altor persoane. 

"Nu mă puneţi să răspund în situaţia altor persoane, că nu este rolul meu", a afirmat Tăriceanu.

Vezi şi: SURSE Decizie fără PRECEDENT luată de Gabriel Oprea/ Lider UNPR: E disperat!

Poliţia Capitalei a anunţat joi că poliţistul care a decedat în urma unui accident de motocicletă se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. 

Potrivit sursei citate, poliţistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu specifice poliţiei rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil şi fix de fluidizare a traficului rutier în Bucureşti, asigurând deplasarea în siguranţă a coloanei oficiale, precum şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Vezi şi: Asta scandalizează țara: Acuzații grave în accidentul polițistului din coloana lui Oprea / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.