Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu susține 'soluția celor două state' Israel și Palestina

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a transmis vineri, într-o întâlnire cu ministrul afacerilor externe şi expatriaţilor al Palestinei, Riad Malki, poziţia României referitoare la soluţionarea conflictului israeliano-palestinian, şi anume implementarea "soluţiei celor două state", Israel şi Palestina, care să coexiste în pace şi securitate, ca "unică variantă viabilă şi capabilă să garanteze îndeplinirea aspiraţiilor părţilor", potrivit Agerpres.

Ministrul afacerilor externe şi expatriaţilor al Palestinei se află în România pentru a participa la cea de-a treia sesiune a Comitetului interguvernamental româno-palestinian.

Întrevederea a constituit un prilej pentru demnitarul palestinian de a prezenta evoluţiile recente din regiunea de apartenenţă şi perspectivele Procesului de Pace în Orientul Mijlociu, se menţionează în comunicat.

Guvernul a adoptat, în aprilie, un document „clasificat” care prevede începerea procedurilor pentru mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Până la această oră, nu a fost luată o decizie oficială a României. Palestinienii se opun relocării ambasadelor pentru că acest lucru ar recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.