Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, veste URIAȘĂ în această dimineață: 'Pensiile vor fi majorate'. Cum se va revărsa conul abundentei

bugetul.ro
Tariceanu

Parlamentarii s-au întors din concediu, iar aşteptările sunt deosebite pentru că pe agenda dezbaterilor se află proiecte legislative de mare interes. Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a vorbit luni dimineață la RRA despre priorităţile acestei sesiuni parlamentare.

„Priorităţile legislative, evident, le stabilim în Parlament, în cadrul coaliţiei de guvernare şi vorbim de Legea parteneriatului privat, vorbim de Fondul Suveran de Investiţii, vorbim de legea prevenţiei, vorbim despre legea privind crearea Autorităţii naţionale independente de interceptare a comunicaţiilor. Cred că sunt câteva din proiectele cele mai importante şi, mai important decât toate acestea, evident, pachetul de legi de reformă a Justiţiei, adică referitoare la modificarea legilor 303, 304 şi 317 care reglementează funcţionarea justiţiei.", a declarat Tăriceanu.

Justiţia europeană, la un pas de o decizie MAJORĂ: Cum va fi afectată România

La Senat va ajunge, în scurt timp, noua lege a pensiilor. Chestionat dacă se vor face modificări şi în ceea ce priveşte vârsta de pensionare sau criteriile de pensionare, Tăriceanu a spus că „majorarea limitei de pensionare este o soluţie, dar nu este principala problemă”. Acesta a dat asigurări că nicio pensie nu va scădea.

„Populaţia în vârstă în loc să se diminueze numeric, cum s-a întâmplat în trecut, creşte numeric şi sistemul de pensii trebuie susţinut şi bineînţeles că majorarea limitei de pensionare este o soluţie, dar nu este principala problemă. Ce vreau să spun în legătură cu legea pensiilor, în primul rând nicio pensie nu va scădea. În al doilea rând, trebuie să corectăm aceste inegalităţi şi inechităţi care au apărut în sistemul de pensii în ultimii ani, în aşa fel încât oameni care au aceeaşi vechime în câmpul muncii, aceeaşi pregătire, au ocupat aceleaşi funcţii, să aibă pensii egale. Nu putem să acceptăm aceste dezechilibre care s-au accentuat teribil în ultima perioadă. Şi, nu în ultimul rând, avem obligaţia de a privi cu responsabilitate şi cu recunoştinţă pentru cei care au contribuit la sistemul de pensii, au ajuns pensionari, dar astăzi, din păcate, trăiesc de foarte multe ori sub pragul de existenţă decentă. Deci trebuie să majorăm pensiile. Ne-am angajat să facem acest lucru şi acest angajament ni-l vom duce la îndeplinire. Deci pensiile vor fi majorate. Ne-am dori să facem într-o măsură cât mai consistentă acest lucru, pentru ca aşteptările celor care sunt astăzi la pensie să fie îndeplinite. Trebuie să ne gândim la viitor, dar nu putem să-i neglijăm pe cei care astăzi sunt pensionari şi care trăiesc în condiţii de foarte multe ori precare. Avem o obligaţie faţă de această generaţie.”, a spus Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.