Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu: 'Viitorul UE este viitorul României'. Șeful Senatului respinge ferm ideea unei noi Europe cu mai multe viteze

realitatea.net
Calin Popescu Tariceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marți, la Parlament, că respinge ferm ideea unei noi Europe cu mai multe viteze, o Uniune Europeană "în care unii să fie mai importanți ca ceilalți".

"Viitorul UE este viitorul României. Trebuie să asigurăm un pol de decmorație pe de o parte și pe de altă parte un pol al prosperității. Cele două chestiuni puse în probleme trebuie să asigure programul comun al agriculturii europene. Trebuie introduse noi criterii de convergență pentru fondurile europene. Cred că noi cu toții traversăm un punct important în UE și trebuie să învățăm din punctele noastre forte și punctele slabe. În ceea ce privește migrația, cred că în loc să schimbăm criteriile proceselor de decizie, la presupuneri care să ducă la dezbinare politică și interpretări subiective. Trebuie să folosim date foarte clare furnizate de sistemul de statistică a UE. Resping ideea de a construi o Europă nouă cu mai multe viteze, o Uniune Europeană în care unii să fie mai importanți ca ceilalți", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la conferința „O politică de coeziune inclusivă pentru o Uniune mai apropiată de cetățeni”, conform Mediafax.

Anunț de ULTIMA ORĂ de la Ministerul Finanțelor - Cât este deficitul bugetar al României pe primele 9 luni

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, participă, marți, la conferința „O politică de coeziune inclusivă pentru o Uniune mai apropiată de cetățeni” care se desfășoară la Palatul Parlamentului.

La eveniment mai sunt prezenți premierul Viorica Dăncilă, comisarul europeană Corina Crețu, ministrul Justiției, Tudorel Toader, deputatul PSD, Florin Iordache, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și ministrul delegat pentru Afacerile Europene, Victor Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.