DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ţările din G20 continuă acţiunile pentru atenuarea efectelor crizei pandemiei asupra sectorului călătoriilor şi turismului

en.xinfinance.com
summit g20

Ţările dezvoltate şi emergente din Grupul 20 (G20) au convenit, vineri, să continue acţiunile pentru atenuarea efectelor crizei pandemiei asupra sectorului călătoriilor şi turismului, urmând să fie adoptate măsuri pentru relansarea activităţilor, anunță MEDIAFAX.

"Sectorul călătoriilor şi turismului reprezintă 10,3% din valoarea Produsului Intern Brut (PIB) la nivel mondial, având un rol esenţial în societate prin contribuţia la dialog şi înţelegere între popoare şi culturi şi prin facilitarea coeziunii în comunităţi. Călătoriile şi turismul reprezintă unul dintre cele mai afectate sectoare în contextul pandemiei Covid-19, estimările preliminare ale Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD) indicând un declin cu 45% al turismului internaţional în 2020, care va ajunge la 70% dacă eforturile de redresare sunt amânate până în septembrie. Consiliul Mondial pentru Călătorii şi Turism (WTC) a estimat că până la 75 de milioane de locuri de muncă sunt expuse riscurilor în acest sector de muncă intensă", anunţă G20, după o reuniune prin videoconferinţă a miniştrilor Turismului din statele membre.

Citește și: Buletinul de la ora 13:00. Prima prognoză lansată de ministrul Nelu Tătaru s-a adeverit! Câte cazuri de coronavirus avem în România

"Asumăm angajamentul de a colabora pentru a oferi susţinere acestui sector şi salutăm eforturile naţionale ale statelor G20 pentru atenuarea efectelor sociale şi economice ale pandemiei. Salutăm Planul de Acţiune G20 adoptat de miniştrii de Finanţe şi de guvernatorii băncilor centrale ca reacţie la această criză, care conţine măsuri de menţinere a companiilor şi de susţinere a familiilor afectate cel mai mult de criză, de salvare a locurilor de muncă şi de asigurare a sprijinului pentru ţările în dezvoltare şi cele cu venituri reduse", precizează comunicatul.

"Pentru a aborda consecinţele imediate ale crizei, vom continua coordonarea cu autorităţile medicale, din domeniul imigranţiei, securităţii şi altele relevante, pentru a minimiza restricţiile care nu sunt necesare asupra călătoriilor esenţiale, de genul celor destinate personalului medical ori persoanelor blocate. (...) Pentru a susţine relansarea economică, ne angajăm să asigurăm un mediu sigur de lucru care să ajute la reconstruirea încrederii clienţilor în acest sector, prin intensificarea coordonării la nivel regional şi internaţional", subliniază G20.

Citește și: Guvernul Orban pregătește măsuri pentru revenirea angajaților la serviciu! În aceste condiții, românilor nu li se va permite accesul la locul de muncă

"Grupul de Lucru privind Turismul a primit sarcina de a identifica - înaintea reuniunii miniştrilor Turismului, în Arabia Saudită, pe 7 octombrie 2020 - provocările generate de criză asupra acestui sector, de a dezvolta şi oferi soluţii punctuale pentru stimularea redresării şi de a găsi modalităţi de îmbunătăţire a rezistenţei sectorului", concluzionează G20.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.