Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țările în curs de dezvoltare iubesc Metaversul, în timp ce națiunile bogate nu sunt dornice (sobdaj)

bernardmarr.com
metaverse

Atracția pentru Metaverse și realitatea virtuală sau augmentată (VR/AR) este mult mai mare în țările în curs de dezvoltare decât în ​​țările cu venituri mari, potrivit unui sondaj realizat pentru Forumul Economic Mondial (WEF), conform cointelegraph.com.

Firma de cercetare de piață Ipsos a publicat rezultatele sondajului pe 25 mai, arătând că conceptul este acum recunoscut pe scară largă: 52% dintre cei peste 21.000 de adulți chestionați din 29 de țări sunt familiarizați cu M etaverse și 50% au sentimente pozitive despre implicarea zilnică cu acesta. viaţă.

China, India, Peru, Arabia Saudită și Columbia au fost primele cinci țări în care două treimi sau mai multe dintre respondenți au declarat că au sentimente pozitive față de aceasta.

China a avut cel mai mare nivel, cu 78% adăpostind sentimente pozitive față de utilizarea zilnică a unui metavers, urmată de India cu 75%.

Sentimente în funcție de țară de angajare într-un metavers în viața de zi cu zi, zonele mai întunecate indică un procent mai mare de sentimente pozitive în acea regiune. Sursa: Ipsos

Țările cu cele mai mici scoruri, cu mai puțin de o treime din respondenți pozitivi cu privire la Metaverse, au fost, de asemenea, țări cu cele mai mari venituri .

Japonia a obținut cel mai mic scor, doar 22% manifestând sentimente pozitive, urmată de Regatul Unit (26%), Belgia (30%), Canada (30%), Franța (31%), apoi Germania (31%).

În mod interesant, conceptul era mai puțin familiar și în acele țări cu venituri mari, cu mai puțin de 30% în Franța, Belgia și Germania.

Turcia era cel mai familiarizată cu Metaverse la 86%, urmată de India (80%), China (73%) și țara cu venituri mai mari, Coreea de Sud (71%). Polonia a avut cel mai mic scor, la 27%.

Respondenții au fost, de asemenea, chestionați cu privire la domeniile vieții în care sunt de acord că Metaversul va avea cel mai mult impact. Țările în curs de dezvoltare, cum ar fi Africa de Sud, China și India, au convenit că domenii precum învățarea virtuală, divertismentul, socializarea digitală și chiar aplicații precum chirurgia de la distanță ar avea un impact asupra vieții oamenilor.

Din nou, respondenții din Japonia, Belgia și Franța cu venituri mari au avut cele mai scăzute procente dintre cei care au fost de acord că aplicațiile Metaverse vor schimba în mod semnificativ viața oamenilor.

Țările în curs de dezvoltare par să fie mai entuziasmate de cripto și blockchain în general, potrivit unui raport din aprilie de la schimbul de criptomonede Gemini , care a subliniat că jumătate dintre respondenții din India, Brazilia și regiunea Asia Pacific și-au achiziționat prima criptomonedă în 2021.

Raportul a susținut că inflația și devalorizarea monedei sunt motoarele adoptării criptomonedei în acele regiuni, afirmând că rezidenții din țările care au suferit o devalorizare a monedei cu 50% sau mai mult au de cinci ori mai multe șanse să plănuiască să cumpere criptomonede față de țările care au experimentat o inflație mai mică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.