Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țările occidentale îşi sfătuiesc cetăţenii să părăsească Myanmarul cât mai curând

Twitter
Myanmar steag

Germania s-a alăturat ţărilor care le recomandă cetăţenilor lor aflaţi în Myanmar să părăsească teritoriul acestui stat cât mai curând posibil, din cauza intensificării violenţelor în ţara asiatică, transmite miercuri dpa.

''Creşterea şi mai mult a folosirii forţei de către forţele de securitate şi o situaţie a securităţii tot mai imprevizibilă nu pot fi excluse'', indică o alertă de călătorie postată marţi seară pe website-ul Ministerului de Externe german.

Cetăţenii germani aflaţi în Myanmar au fost sfătuiţi să evite aglomeraţia şi demonstraţiile.

La rândul lor, Statele Unite şi-a sfătuit marţi seară cetăţenii să evite deplasările în Myanmar şi le-au ordonat angajaţilor guvernamentali neesenţiali şi familiilor lor să părăsească această ţară.

Citește și: Prins fără mască de protecție, Vlad Voiculescu e furios pe protestatarii care au scandat împotriva medicilor! ‘Sunt consternat și furios’

Duminică, Regatul Unit le-a recomandat cetăţenilor săi să plece din Myanmar cu zboruri comerciale cât mai curând posibil, ca urmare a creşterii semnificative a violenţelor.

Armata birmană a preluat controlul ţării după victoria zdrobitoare a partidului de guvernământ, al lui Aung San Suu Kyi, laureată a Premiului Nobel pentru Pace. Guvernul civil a fost înlăturat, iar majoritatea membrilor săi au fost arestaţi.

În recentele proteste la nivel naţional contra armatei, forţele de ordine au folosit tot mai mult mijloace violente împotriva demonstranţilor.

Observatorii internaţionali sunt de părere că multe decese din rândul manifestanţilor nu sunt raportate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.