Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ţările sud-americane solicită FIFA să 'onoreze memoria centenarului' şi să le atribuie Cupa Mondială din 2030

FIFA
"Suntem convinşi că FIFA are obligaţia de a onora memoria celor care au organizat prima Cupă Mondială", a declarat preşedintele Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL), Alejandro Dominguez, în cadrul unei ceremonii alături de cele patru ţări candidate, la sediul Federaţiei argentiniene (AFA) de la Ezeiza, în apropiere de Buenos Aires.

"2030 Juntos - 100 anos" (2030 Împreună - 100 de ani) este sloganul acestei candidaturi comune anunţate la începutul lunii august de federaţiile din cele patru ţări sud-americane.

"FIFA trebuie să vină să celebreze locul unde am organizat Cupa Mondială acum o sută de ani", a declarat ministrul uruguayan al Sportului, Sebastian Bauza.

"Echipa naţională a Argentinei a adus Cupa Mondială înapoi pe continentul nostru şi ar fi o mare bucurie dacă, 100 de ani mai târziu, ea va reveni acolo unde a început totul: America de Sud", a comentat pe Twitter preşedintele argentinian Alberto Fernandez.

Fără alte detalii, liderul argentinian a precizat că va propune "ca ţara soră, Bolivia, să facă parte din acest vis" şi să fie asociată la candidatură.

America de Sud a găzduit Cupa Mondială de cinci ori până acum: 1930 (Uruguay, ediţie la care a fost prezentă şi România), 1950 (Brazilia), 1962 (Chile), 1978 (Argentina), 2014 (Brazilia).

La prima ediţie, Uruguay a învins în finală Argentina, cu scorul de 4-2, pe Estadio Centenario din Montevideo.

Preşedintele AFA, Claudio Tapia, a declarat marţi că primul meci al Cupei Mondiale din 2030 ar putea fi jucat în Argentina şi finala în Uruguay, ca în 1930.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.