Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tatăl care și-a violat fiul cu retard mental: 'Trebuie să aibă și el viaţă sexuală'

Radu Pop
copil abuzat

Motivarea hotărârii prin care bărbatul din Zlatna a fost condamnat la 12 ani și 3 luni de închisoare pentru viol, victima fiind fiul său cu retard mental, arată o situație cutremurătoare, scrie adevărul.ro.

Bărbatul, Marcel C., a declarat că fiul său are peste 20 de ani și că „trebuie să aibă şi el viaţă sexuală, chiar dacă este puțin mai în urmă, nu poate rămâne virgin toată viaţa”.

Faptele au avut loc în cursul anului trecut şi în anul 2021. Prima faptă de viol a avut loc în seara zilei de 11 iulie 2022, sub un pod, când bărbatul a întreţinut relaţii sexuale orale cu fiul său. A doua faptă a avut loc în 2021, în balconul apartamentului familiei, cei doi fiind văzuți de o vecină.

Inculpatul a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice, rezultatul fiind că acesta nu prezintă tulburări psihice și că a avut capacitatea de a aprecia critic conţinutul şi consecinţele negative ale acţiunilor sale, având discernământ prezent la momentul comiterii faptei.

În timpul procesului a fost audiat și tânărul de 22 de ani. Acesta a arătat cu degetul către inculpat ca fiind tatăl său și îl indică drept persoana cu care a făcut sex. La întrebarea instanţei ,,Sunteți supărat pe tata?” persoana vătămată a răspuns: „Da”.

Soția bărbatului, respectiv mama copilului, a susținut tot timpul că acesta este nevinovat și i-a amenințat pe unii martori.

„Soţia inculpatului este cea care a ameninţat o parte din martorii care se aflau în faţa sălii de judecată şi aşteptau să fie audiaţi în prezenta cauză, aspecte care întăresc convingerea instanţei că inculpatul şi soţia acestuia nu înţeleg gravitatea faptelor. Este surprinzător cum mama persoanei vătămate, soţia inculpatului, s-a poziţionat atât de vehement de partea inculpatului, ignorând persoana vătămată şi orice nevoie a acesteia”, se mai arată în motivare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.