Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tătarii din Crimeea ies la luptă, la ordinul lui Putin! Jurnalistă ucraineană: Pentru ei, noi am fost mereu 'negri, rebuturi și gunoaie'

tatari crimeea

Rușii au lansat o campanie activă de mobilizare în Crimeea, peninsulă ucraineană aflată temporar sub ocupaţia Rusiei. 80% dintre localnicii convocaţi să ia parte la războiul împotriva Ucrainei sunt tătari crimeeni - a raportat Sevghil Musaeva, redactor-șef al publicaţiei "Ukrainska Pravda", potrivit rador.ro.

Aceasta a menționat pe Facebook că, potrivit datelor din mai multe surse, 80% din numărul total de ordine de mobilizare înmânate până acum au vizat etnicii tătari. "Prioritatea sunt tătarii crimeeni, fiindcă, pentru ei (pentru ruşi - n.r.), noi am fost mereu 'negri', 'rebuturi' și 'gunoaie'... Ordinele de mobilizare sunt înmânate acasă, la locul de muncă, în piețe... Sunt cazuri în care oamenii sunt pur și simplu luaţi de pe stradă şi duși la comisariatele militare", a adăugat jurnalista.

Sevghil Musaeva a mai menționat că permisiunea de a părăsi Crimeea poate fi obținută acum doar prin Comisariatul Militar. "Adică Rusia, care timp de opt ani de ocupație a efectuat represiuni împotriva crimeenilor, a arestat și a scos populația indigenă din peninsulă, a decis acum să scăpe de noi în felul acesta (prin mobilizare şi trimiterea la război - n.r.)" - a mai scris Musaeva. Aceasta a făcut apel la crimeeni să încerce să evite mobilizarea, "în toate modurile posibile și imposibile". "Nu mergeți la război în nicio circumstanță. Mai bine obțineți condamnări. Crimeea va fi eliberată", a adăugat jurnalista.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.