Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taxa radio - tv ar putea fi eliminată

tv-radio-358x250

tv-radio-358x250Românii ar putea să nu mai fie nevoiți să plătească taxa radio - tv dacă propunerea legislativă care cere eliminarea obligativității, semnată de 14 deputați și senatori PSD și depusă în data de 21 decembrie, la Camera Deputaților, va fi votată și promulgată.

Inițiatorii susțin că actuala legea este neconstituțională, deoarece transformă dreptul la informare într-o obligație. De asemenea, este încălcată  legea 296/2004 privind Codul Consumului în care este specificat faptul că este interzisă condiţionarea vânzării către consumator a unui produs de cumpărarea unei cantităţi impuse sau de cumpărarea unui alt produs sau serviciu.

„Propunerea legislativă permite şi dă dreptul cetăţeanului să îşi aleagă liber sursa de informare fără a fi obligat să achite taxa, chiar dacă beneficiarul nu a încheiat un contract cu un operator de cablu-TV. Utilizarea unui aparat TV cu o antenă simplă de cameră nu permite recepţionarea tuturor canalelor SRTV, ci doar a posturilor TVR 1 şi TVR 2. Este inechitabil ca persoana ce poate beneficia doar parţial de serviciile SRTV să achite aceeaşi taxă cu cei care pot beneficia de emisia tuturor canalelor. Dreptul la informare al cetăţenilor nu poate fi transformat într-o obligaţie”, se arată în expunerea de motive, conform Mediafax.

Propunerea de abrogare a articolelor care impun obligativitatea achitării taxei de către posesorii de receptoare radio și tv vine în contextul în care conducerea interimară a TVR a trimis mai multe scrisori Parlamentului în care cerea mărirea taxei, ca măsură de salvare a postului public de televiziune.

„Ni s-a solicitat un plan. Pentru noi, a fost ciudat să se solicite un plan fără să se modifice legea şi fără nişte măsuri importante. Părerea mea personală este că orice plan, fără modificări radicale de lege şi chiar de valoare a taxei TV, ar fi o păcăleală”, a spus Irina Radu, directorul interimar al TVR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.