Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Te pregătești de naștere? La ce detalii trebuie să fii atentă

Radu Pop
neonatologie sanador

Pregătirea unei sarcini începe, de cele mai multe ori, dinainte de concepție, cu consultații, investigații și analize care să confirme că nu sunt probleme. Atunci când, totuși, sunt situații care ar putea crește riscul sarcinii, primii pași sunt de corectare a acestora. Apoi, după confirmarea sarcinii, sunt mai multe etape care sunt foarte importante în evaluarea și monitorizarea sănătății mamei și a copilului și în supravegherea bunei dezvoltări a fătului.

Dar lucrurile nu se opresc aici! Pentru o naștere în siguranță, este important ca, la alegerea maternității în care va veni pe lume micuțul, să ținem cont de cât de pregătită este instituția medicală respectivă pentru a gestiona orice situație neprevăzută, care poate afecta atât mama, cât și copilul.

La alegerea unei maternități, trebuie cântărite atent dotările, experiența echipei medicale, distanța față de casă și accesibilitatea, dar și experiențele altor părinți. Sunt recomandate maternitățile dotate cu săli de naștere moderne, în care sunt prevenite activ infecțiile nosocomiale, prin protocoale și proceduri stricte și utilizarea de sisteme proprii de tratare a aerului. Nu trebuie neglijată prezența secției de neonatologie și a secției de terapie intensivă neonatală, care să dispună de echipamente performante, pentru a gestiona în siguranță orice eveniment sau situație medicală neprevăzută.

Pentru siguranța mamei, maternitatea trebuie să asigure personal medical bine pregătit, acces nonstop la un compartiment de primiri urgențe, servicii sigure de preanestezie, servicii de consiliere în alăptare, acces la pompe profesionale pentru stimularea lactației, precum și servicii de consiliere psihologică.

Pentru siguranța și starea de bine a unui nou-născut, este esențială existența unei secții de neonatologie bine organizate și bine echipate. Aici, nou-născuții sănătoși, dar și micuții prematuri sunt îngrijiți cu atenție după naștere, pentru a preveni sau trata afecțiunile specifice primelor zile de viață. Pe secția de neonatologie, bebelușii sunt monitorizați constant de medicii neonatologi, dar pot fi consultați și de medici ortopezi pediatri, neurologi pediatri, cardiologi pediatri, oftalmologi.

Departamentul de terapie intensivă neonatală constituie elementul de siguranță pentru îngrijirea optimă a nou-născuților prematuri. Nașterea prematură se produce, de obicei, neașteptat și de aceea este de preferat ca maternitatea aleasă să aibă în dotare echipamente performante și incubatoare moderne capabile să susțină trecerea bruscă de la mediul intrauterin la cel extrauterin.

La Spitalul Clinic SANADOR, Departamentul de Terapie Intensivă Neonatală este dotat cu echipamente moderne, deosebit de performante care monitorizează semnele vitale și controlează cu exactitate mediul ambiant al nou-născutului pentru ca acesta să beneficieze de cea mai bună îngrijire și să se dezvolte armonios. Maternitatea SANADOR constituie o alegere de mare încredere, unde viitoarele mămici se pot bucura de experiența nașterii fără grija unor evenimente neprevăzute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.