Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teama de DNA blochează Primăria Iași, susține USR: 'În acest moment Chirica nu mai semnează nimic'

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Chirica Inquam Photos

Senatorul USR Marius Bodea susţine că activitatea primăriei Iaşi este blocată, iar mii de ieşenii sunt afectaţi, pentru că edilul Mihai Chirica nu mai semnează documente privind dezvoltarea oraşului, de frica dosarelor penale în care este implicat.

Marius Bodea a afirmat vineri, într-un comunicat de presă, că în Primăria Iaşi se manifestă "o tristeţe de mormânt", şi îl acuză pe edilul ieşean că blochează activitatea instituţiei.

"Până acum Chirica semna într-o veselie pentru toţi amicii săi imobiliari, dar semna şi pentru ieşenii de bună credinţă nevoiţi să aştepte cu anii pentru că nu făceau parte din clica primarului. În acest moment Chirica nu mai semnează nimic. Nici un document care priveşte o dezvoltare în oraş nu mai este semnată, pentru că îi este frică. Această frică paralizantă a unui hoţ prins este distructivă pentru Iaşi. Păi dacă îi este frică, atunci să îşi dea demisia şi să se ducă acasă. De ce să mai stea în funcţie dacă nu mai semnează acte?", a declarat senatorul USR, Marius Bodea, potrivit news.ro.

Totodată, parlamentarul USR consideră că, atunci când eşti primar, ai filtrele tale, iar în momentul în care semnezi nu poţi spune că nu ştii ce document ai în faţa ta.

"Te prinzi imediat dacă ştii că este vorba de o anomalie. Când ştii că nu ai greşit cu nimic nu te ascunzi şi blochezi oraşul. Este inadmisibil ca mii de ieşeni să fie blocaţi în acest moment pe chestiuni care ţin de primărie", a adăugat senatorul USR, Marius Bodea.

Pe 14 iulie, primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul care vizează extinderea ilegală a unui bloc în municipiul Iaşi.

Mihai Chirica este acuzat de complicitate la fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit şi fals intelectual în formă continuată (două acte materiale).

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, este trimis în judecată şi într-un alt dosar, care vizează achiziţionarea în condiţii suspecte a mai multor autoturisme de către municipalitatea ieşeană.

De asemenea, edilul ieşean este cercetat şi în alte dosare privind afaceri imobiliare derulate în municipiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.