Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teatrul de stat 'Regina Maria' din Oradea își reia activitatea: de luni încep spectacolele

Agerpres
Teatrul Regina Maria de la Oradea

Teatrul de stat "Regina Maria" din Oradea îşi invită publicul, începând de luni seară, în sala mare de spectacole a instituţiei, precum şi în sala Arcadia, pe parcusul lunii, cu respectarea măsurilor sanitare impuse de pandemie, a anunţat secretariatul literar al teatrului, informează Agerpres.

Programul lunii octombrie cuprinde patru premiere, din care două pentru copii: "Mult aer pentru nimic", după un scenariu de Anca Cucu Popescu (jucată în 2 şi 3 octombrie), "1+1=1", o creaţie inedită a echipei Trupei Arcadia, şi două pentru adulţi: "Trei femei înalte" de Edward Albee, regia Diana Păcurar şi "Moştenirea norocului" de Thanasis Papathanasiou si Mihalis Reppas, regia Radu Nichifor.

Spectatorii orădeni sunt invitaţi, luni seară, sub cupola teatrului, pentru a viziona spectacolul tip dezbatere "Creştini", recomandat persoanelor peste 14 ani, regia artistică Radu Iacoban, realizat după piesa "The Christians" scris de tânărul dramaturg american Lucas Hnath şi pus în scenă, în premieră naţională, de actorii Teatrului "Regina Maria" în octombrie 2019.

Pe 8 octombrie este programat "Leonce şi Lena - concert" care va avea loc în Cetatea Oradea, cu posibilitatea de a se muta la sala mare în cazul în care condiţiile meteo nu permit desfăşurarea acestuia în aer liber.

"Visul unei nopţi de vară - Scenele meşteşugarilor" este o creaţie colectivă şi va fi prezentată vineri, în Pontonul Cetăţii.

"Încercările unor oameni absolut obişnuiţi de a face un spectacol de teatru pe baza unui scenariu care înfăţişează o poveste de dragoste, asemenea poveştii dintre Romeo şi Julieta, vor stârni cu siguranţă hazul spectatorilor", se arată în comunicat.

Citește și: TikTok, YouTube și Tinder, pe podium în clasamentul celor mai profitabile aplicații: au înregistrat venituri de 29 de miliarde de dolari

Copiii mai mari de 12 ani se vor putea delecta duminică, la Sala Arcadia cu premiera spectacolului "1+1=1", o creaţie inedită a echipei Trupei Arcadia, un spectacol non-verbal realizat în întregime cu proiecţie şi elemente de video mapping.

Ziua oraşului Oradea (12 octombrie) va fi sărbătorită tot duminică, pe scena mobilă din Cetatea Oradea printr-un spectacol susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist "Crişana" numit "Drag mi-i cântecul şi jocul".

Pentru copii mai sunt pregătite spectacolele "Scufiţa Roşie", "Frumoasa şi Bestia", "Cenuşăreasa" şi "Pinocchio".

Ansamblul artistic profesionist "Crişana" va mai susţine joi, 15 octombrie, spectacolul "Dor şi drag de cântec", un "eveniment artistic inedit", promit organizatorii.

Premiera spectacolului "Trei femei înalte" de Edward Albee, regia Diana Păcurar, va avea loc pe 22 octombrie, reluată în 25 octombrie. Din distribuţie fac parte actorii Corina Cernea, Mihaela Gherdan, Alina Leonte şi Eugen Neag. Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta mai mare de 16 ani.

Luna octombrie se încheie cu premiera spectacolului "Moştenirea norocului" de Thanasis Papathanasiou si Mihalis Reppas, regia Radu Nichifor, "o comedie neagră contemporană năucitoare, în care umorul capătă nuanţe întunecate, fără a-şi pierde nicio secundă din haz."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.