Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teatrul Masca deschide stagiunea estivală cu momente inedite, în Parcul Herăstrău

herastrau

Momente teatrale inedite cu marionete uriașe, parade, vals, step și muzică lăutărească vor fi prezentate, pe 30 aprilie și 1 mai, în deschiderea stagiunii estivale a Teatrului Masca.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, evenimentele, organizate de Primăria Municipiului București și Teatrul Masca, vor avea loc în Parcul Herăstrău — Roata Mare, începând cu ora 17,00.

Stagiunea estivală va fi deschisă cu "Parizianca", un spectacol de stradă de tip paradă, în care actorii, îmbrăcați în marionete uriașe, se plimbă, dansează vals, bat step și interacționează cu trecătorii. Șase marionete vor invita publicul la o plimbare în timp pe acorduri de acordeon. Evenimentele vor continua, pe 30 aprilie, de la ora 18,30, cu spectacolul "Mateloții", un potpuriu de muzică lăutărească și de petrecere, cu cântece din repertoriul unor mari interpreți — Zavaidoc, Maria Tănase, Romica Puceanu, Ileana Sărăroiu, Ioana Radu — sau al unor cunoscute formații — Taraful de la Vărbilău, Taraful Haiducilor. ''Muzica lăutărească veche și nouă, muzica de petrecere, muzica de fanfară, dans tematic, catalige, marionete triple — totul în interpretarea actorilor Teatrului Masca'', se arată în comunicat.

"Stagiunea estivală debutează cu două spectacole de stradă de excepție; o explozie de bucurie și voie bună, umor, muzică și teatru! 'Parizianca' aduce cu ea atmosfera boemă a celebrelor cartiere pariziene. 'Mateloții' în schimb vor ilustra secțiunea 'balet' cu un dans tematic despre muncă și seriozitatea ei într-o popotă militară. Veți dansa, veți cânta și veți admira energia debordantă a unor ființe care vor readuce la viață copilul ascuns în fiecare dintre noi'', a declarat Mihai Mălaimare, fondatorul Teatrului Masca.

În cea de-a doua zi, bucureștenii vor putea urmări, începând cu ora 18,30, "Arca lui Lenin", "un spectacol despre lumea comunismului în perioada stalinistă, o lume recreată pe scenă din imaginile unor statui celebre care au făcut gloria proletcultismului, filozofală, culturală și morală a acelor vremi", potrivit site-ului Teatrului Masca. Accesul publicului la evenimente este liber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.