Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teatrul Naţional 'I.L. Caragiale' din Bucureşti participă cu spectacolul 'Trei surori. Un scenariu (ne)firesc de liber' la Festivalul Internaţional Kontakt

Capital
TNB

Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti participă cu spectacolul "Trei surori. Un scenariu (ne)firesc de liber" după Cehov, în regia lui Radu Afrim, în calitate de invitat, la Festivalul Internaţional de teatru Kontakt de la Torun, Polonia, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Reprezentaţia va avea loc joi, de la ora 18,00 (ora locală), pe scena mare a foarte modernului Centru Cultural şi de Congrese Jordanki din Torun şi va fi urmată de o întâlnire cu presa şi cu spectatorii, potrivit Agerpres.ro.

Spectacolul live va fi transmis şi în direct, prin platforma proprie de streaming online (VOD) a festivalului.

Din distribuţie fac parte Raluca Aprodu, Natalia Călin, Flavia Giurgiu, Marius Manole, Emilian Oprea, Istvan Teglas, Irina Movilă, Ada Galeş, Ciprian Nicula, Florin Călbăjos.

După doi ani în care s-a desfăşurat în formulă online din cauza pandemiei, odată cu ediţia din 2022, Festivalul Kontakt se reia într-o formulă completă, hibridă, cu spectacole prezentate live, pe scenă, completate cu transmisii directe şi difuzări online, precizează sursa citată.

"Formatul festivalului creat de Krystyna Meissner este încă de actualitate, aşa că nu merită să-l revoluţionăm cu forţa. Aş dori să revin la ideea de Kontakt ca festival care reîmprospătează viziunea spectatorilor polonezi, creează noi lideri de teatru în Europa, arată cât de mult - din nou! - avem nevoie de un dialog comun, dincolo de prejudecăţile sociale şi ideologice şi particularismele poloneze", a declarat Renata Derejczyk, actuala directoare a Teatrului "Wilam Horzyca" din Torun.

Calitatea festivalului este dată în primul rând de valoarea artistică a spectacolelor prezentate, alese pe baza unei selecţii exigente a unui juriu alcătuit în acest scop, se arată în comunicat.

În cadrul ediţiei din acest an a festivalului au fost invitate patru spectacole străine. Pentru prima dată într-un turneu internaţional, spectacolul Teatrului Naţional "I.L Caragiale" din Bucureşti face parte din această selecţie, alături de cele din: Elveţia - "Cântece fără cuvinte" - regia Thom Luz (Bernetta Theaterproduktionen, Zurich), Republica Cehă - "Iluzii pierdute" dramatizare după Balzac, regia Jan Mikulasek (Teatr na Zabradli, Praga) şi Lituania - "Poveşti din pădurea vieneză", dramatizare după Odon von Horvath - regia Yanna Ross (Teatrul Tineretului din Vilnius).

Spectacolul regizat de Radu Afrim după Cehov este o revitalizare halucinantă şi extrem de actuală a unei poveşti spuse de sute de ori, un spectacol puternic, original şi şocant care, la fel ca toate creaţiile marca Afrim, îi va scoate pe spectatori din zona lor de confort - se menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.