Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teheranul denunță interceptarea ilegală a unui petrolier iranian în strâmtoarea Gibraltar

petrolier

Iranul l-a convocat joi pe ambasadorul Marii Britanii la Teheran pentru a denunţa "interceptarea ilegală a unui petrolier iranian" în strâmtoarea Gibraltar, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Autorităţile din teritoriul britanic Gibraltar de la extremitatea sudică a Spaniei au arestat un petrolier suspectat că transportă petrol în Siria, în pofida sancţiunilor împotriva Damascului, la solicitarea SUA, a anunţat mai devreme Spania.

Citește și: BREAKING Criminalul din Făget a fost dus cu mascații în fața procurorilor - Pentru ce INFRACȚIUNI va fi cercetat

Gibraltarul nu a precizat care este originea petrolului, dar potrivit publicaţiei specializată în transport maritim Lloyd's List, această navă, cu numele "Grace 1", care navighează sub pavilion panamez, transportă ţiţei iranian.

"În urma interceptării ilegale a unui petrolier iranian în strâmtoarea Gibraltar de către forţa maritimă a Marii Britanii, ambasadorul acestei ţări a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe", a declarat purtătorul de cuvânt al MAE iranian, Abbas Moussavi, citat într-un comunicat oficial.

Vezi și: ALERTĂ - Prima amendă din România pentru încălcarea GDPR: O bancă a fost sancţionată cu 130.000 de euro

Textul adaugă simplu că "informaţii complementare vor fi publicate ulterior".

Gibraltarul consideră apele sale parte integrantă a apelor teritoriale britanice, fapt contestat de Spania, care revendică suveranitatea asupra acestui teritoriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.