Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teheranul îl convoacă pe însărcinatul cu afaceri polonez pentru a protesta împotriva deciziei Varşoviei de a găzdui un summit considerat 'anti-iranian'

thedailybeast.com
iran

Iranul l-a convocat pe diplomatul polonez cu cel mai înalt rang aflat în această ţară pentru a protesta împotriva deciziei Varşoviei de a găzdui un summit organizat de Washington şi considerat "anti-iranian", a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Iranului, informează AFP şi dpa, potrivit Agerpres.

Însărcinatul cu afaceri polonez, Wojciech Unolt, a fost convocat la acest minister ca semn de protest împotriva "conferinţei anti-iraniene aşa-zise asupra păcii şi securităţii", a anunţat purtătorul de cuvânt Bahram Ghassemi pe contul său Telegram. 

Diplomatului polonez i s-a adus la cunoştinţă că această conferinţă "este un act ostil al SUA împotriva Iranului şi că autorităţile iraniene aşteaptă de la Polonia ca aceasta să se abţină de la organizarea acestei conferinţe", potrivit lui Ghassemi. 

Într-un interviu difuzat vineri la postul american de televiziune Fox News, şeful diplomaţiei americane a anunţat desfăşurarea, în 13-14 februarie, în Polonia, a unei reuniuni ministeriale la care ar urma să participe zeci de ţări. Această reuniune va fi centrată pe "stabilitate, pace, libertate şi securitate în Orientul Mijlociu, iar aceasta include un element important care este cel de a ne asigura ca Iranul să nu aibă o influenţă destabilizatoare", a spus Pompeo.

Citește și: Partidul Liberal al Suediei a votat în favoarea revenirii liderului social-democrat în funcţia de premier

La rândul său, Unolt a dat asigurări în timpul convocării sale că summitul nu este unul anti-iranian şi că recentele declaraţii ale Washingtonului împotriva Iranului nu sunt împărtăşite de Varşovia, potrivit lui Ghassemi. 

Oficialul iranian cu care Unolt s-a întâlnit, însărcinat cu Europa de Est în cadrul Ministerului de Externe al Iranului, a estimat ca fiind insuficiente afirmaţiile diplomatului polonez şi l-a atenţionat că Teheranul "va fi obligat să riposteze" dacă Polonia nu va face un pas înapoi, a adăugat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iraniene. 

Organizaţia Iraniană pentru Cinema, instituţie guvernamentală, a anunţat că a anulat un Festival de Film Polonez prevăzut să aibă loc luna viitoare, au informat mess-media locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.