Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tehnocratul lui Dacian Cioloş se apără după investigaţia ANI: Ce spune Ministrul Energiei

victor grigorescu

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a afirmat miercuri că investigaţia Agenţiei Naţionale de Integritate în cazul său este "cât se poate de normală", însă a precizat că s-au făcut "speculaţii nefondate" cu privire la declaraţia sa de avere. Presa centrală a scris recent că ANI va proceda la evaluarea declaraţiilor de avere ale ministrului în urma unui articol în care se susţinea că Grigorescu ar fi obţinut o sumă importantă de bani din cedarea folosinţei unui bun.

"Această tranzacţie a fost trecută în declaraţia mea de avere de la început. Această tranzacţie a fost finalizată cu mult înainte să mă fi gândit vreodată că o să ocup această funcţie ministerială. Pentru a înlătura orice speculaţie şi pentru a pune capăt acestor discuţii, precizez că obiectul tranzacţiei menţionate este o platformă online, dedicată analizei surselor deschise a politicilor europene, în special a politicilor comerciale comune ale UE, domeniu în care eu sunt specializat. Este un proiect personal, la care am lucrat înainte să ocup orice funcţie, este o realizare proprie. Ceea ce eu mi-am dorit de la această platformă era să fie un start-up funcţional şi atractiv. Această platformă a fost înregistrată pe un domeniu de internet, monitorEU.com. Acest proiect a fost mai apoi cedat, i-a fost cedată folosinţa pe o perioadă limitată de timp către o companie. Mi-am dorit ca acest proiect, la final, să se dezvolte într-o platformă de anvergură. Nu s-a întâmplat", a spus ministrul Energiei într-un briefing de presă la Guvern.

El a adăugat că la finalul tranzacţiei a declarat suma obţinută, iar aceasta a fost impozitată în România. "Investigaţia ANI este cât se poate de normală", a adăugat Grigorescu, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.