Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tehnologia Visa va permite clienţilor Mercedes-Benz din Europa să plătească pentru bunuri şi servicii din maşină

Mercedes Benz
mercedes

Tehnologia Visa va permite clienţilor Mercedes-Benz din Europa să plătească pentru bunuri şi servicii din maşină, începând cu primăvara anului 2022, potrivit unui comunicat de presă al Visa, conform agerpres.

Astfel, în urma unui nou parteneriat tehnologic la nivel global între Daimler Mobility şi Visa, Daimler va oferi plăţi "native" în maşină. Datorită serviciului Visa's Delegated Authentication, vehiculul însuşi devine un dispozitiv de plată care permite autentificarea biometrică, ceea ce înseamnă că introducerea parolelor sau necesitatea folosirii dispozitivelor mobile pentru autentificarea plăţilor ar putea deveni în curând o chestiune de domeniul trecutului.

Începând cu primăvara anului 2022, clienţii Daimler din Marea Britanie şi Germania vor putea face plăţi folosind un senzor de amprentă din maşină, funcţionalitate care urmează să fie introdusă şi pe alte pieţe europene. Achiziţiile pot fi apoi făcute direct prin unitatea principală a maşinii sau MBUX. Se aşteaptă ca ulterior soluţia să devină disponibilă şi pe alte pieţe la nivel global.

"Suntem încântaţi să lansăm prima soluţie nativă de plăţi la bordul maşinii împreună cu partenerul nostru Daimler Mobility. Nu e întâmplător faptul că, atât proiectul pilot, cât şi acţiunile iniţiale de lansare au loc în Europa, un centru al inovaţiei la nivel mondial în zona plăţilor şi în industria auto. Acesta este un exemplu concludent al modului în care liderul mondial în plăţi digitale şi compania care a inventat automobilul îşi pot uni tehnologiile pentru a crea următoarea generaţie de soluţii inteligente în sectorul mobilităţii auto, oferind şoferului şi pasagerilor o experienţă comercială cu totul nouă, la bordul unei maşini conectate", a declarat Antony Cahill, director general adjunct şi responsabil pentru pieţele europene în cadrul Visa.

Plăţile digitale realizate prin intermediul maşinii au devenit un aspect intrinsec al unei experienţe de lux oferită consumatorului. De exemplu, platforma globală de plăţi a Daimler Mobility, numită Mercedes pay, le permite clienţilor să cumpere direct de la bordul maşinii bunuri şi servicii, inclusiv serviciile Mercedes me, precum şi să plătească pentru combustibil sau parcare.

"Mercedes Pay este centrul nostru de competenţă în plăţi auto, prin care oferim consumatorilor din întreaga lume servicii digitale perfect integrate în ecosistemul Mercedes-Benz. În parteneriat cu Visa, Daimler îşi propune să ofere soluţii native de plăţi la bordul maşinii care răspund cerinţelor de autentificare prin doi factori într-un mod sigur şi uşor de folosit. Nimic nu e mai confortabil decât autorizarea unei plăţi prin intermediul amprentei digitale. O experienţă de lux oferită clienţilor include, desigur, şi aspectul siguranţei, şi facem acest lucru şi prin integrarea soluţiilor native de plată la bordul maşinii. Oferim siguranţă clienţilor nu numai în ceea ce priveşte experienţa condusului, ci şi în ceea ce priveşte plăţile", a declarat Franz Reiner, director general, Daimler Mobility.

Mercedes pay este o componentă a strategiei de mobilitate şi digitalizare a Daimler şi un segment de business al Daimler Mobility. Daimler va fi prima companie auto din lume care integrează Visa Cloud Token Framework în vehiculele sale. Visa Cloud Token Framework este o tehnologie de securitate bazată pe cloud, care permite mai multă flexibilitate pe o varietate de dispozitive, deoarece Visa Cloud Tokens protejează şi elimină informaţiile confidenţiale privind plata prin transformarea datelor în token-uri şi stocarea lor în siguranţă. Tehnologia permite, de asemenea, interconectarea mai multor dispozitive în interiorul maşinii şi în afara ei, care sunt apoi integrate cu datele contului bancar al utilizatorului. Acest lucru îmbunătăţeşte considerabil experienţa de plată, întrucât consumatorul nu mai trebuie să introducă datele cardului pentru a face o achiziţie sau să treacă de la un dispozitiv la altul pentru a autentifica plăţile. Soluţia va fi folosită pentru a iniţia autentificarea cu doi factori.

Numai în următorii doi ani, se estimează că numărul de maşini conectate va creşte la peste 352 de milioane în întreaga lume, iar volumul total al plăţilor din maşină va ajunge la aproximativ 86 miliarde de dolari până în 20253.

Tendinţele de mobilitate la nivel global precum automobilele electrice, car sharing, vehiculele autonome şi maşinile conectate determină creşterea cererii de modalităţi de plată inovatoare la bordul maşinii. În prezent, pentru achiziţia de servicii auto şoferul este nevoit de multe ori să se înregistreze pe un dispozitiv separat pentru a accesa o aplicaţie sau un website. Ambiţia Daimler şi Visa este de a permite acestor utilizatori să beneficieze de o experienţă de plată confortabilă la bordul maşinii, extinzând totodată posibilitatea de a alege şi calitatea experienţelor disponibile.

Alături de Mercedes-Benz AG şi Daimler Truck AG, Daimler Mobility AG este una dintre cele trei divizii de afaceri ale Daimler AG. Are aproximativ 11.650 de angajaţi şi este specializată în soluţii financiare şi de mobilitate. Produsele sale variază de la leasing, finanţare şi produse de asigurare la sisteme inovatoare de gestionare a flotelor şi servicii de mobilitate bazate pe aplicaţii. În calitate de furnizor de servicii financiare, divizia de afaceri sprijină vânzările mărcilor auto ale grupului Daimler la nivel mondial. În Germania, Mercedes-Benz Bank AG, care face parte din divizia Daimler Mobility, este una dintre cele mai importante bănci auto din ţară. Oferă celor aproximativ un milion de clienţi o marjă de manevră financiară, precum şi conturi call-money şi cu dobândă fixă în activitatea bancară directă. Gama de produse este completată de servicii de mobilitate flexibile, precum abonamentele Mercedes-Benz Rent şi EQ, care permit un acces simplu şi flexibil la mobilitate electrică. Prin filiala sa Athlon, Daimler Mobility este reprezentată atât pe segmentul de gestionare a flotei comerciale, cât şi în leasingul de vehicule în Europa. Compania gestionează peste 400.000 de vehicule în total. În calitate de investitor strategic,

Visa Inc. este lider mondial în domeniul plăţilor digitale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.