Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tehnologie controversată - Călătorii vor putea intra în curând în Marea Britanie fără a folosi pașaportul

Peter Powell / PA Images / Profimedia
marea britanie aeroport

Forțele de frontieră urmează să testeze noi porți de înaltă tehnologie în aeroporturi, care vor utiliza o tehnologie avansată de recunoaștere facială pentru persoanele care sosesc în Regatul Unit, conform noilor planuri de "frontieră inteligentă".

În curând, călătorii din Regatul Unit ar putea trece granița fără a fi nevoiți să își ia pașapoartele, în urma unui nou test, notează publicația britanică Metro.

Phil Douglas, directorul general al forțelor de frontieră britanice, a declarat că noile porți de înaltă tehnologie de pe aeroporturi vor folosi tehnologia avansată de recunoaștere facială pentru persoanele care sosesc în Marea Britanie.

Potrivit șefului poliției de frontieră, scopul este de a crea o "frontieră inteligentă", folosind "o recunoaștere facială mult mai lipsită de fricțiuni decât cea pe care o facem în prezent".

Tehnologie folosită deja în Dubai

Guvernul speră că această nouă tehnologie va aduce granița la nivelul standardelor din locuri precum Dubai, care utilizează recunoașterea facială pentru 50 de naționalități. Aeroporturile din Dubai susțin chiar că porțile lor inteligente permit pasagerilor să treacă prin procedurile de imigrare "în doar cinci secunde".

Anunțul vine după scene repetate de haos la punctele de trecere a frontierei din Marea Britanie în ultimii ani din cauza unor defecțiuni tehnologice, relatează Express.co.uk. Una dintre aceste defecțiuni a făcut ca zeci de mii de pasageri să stea la coadă timp de până la patru ore în aeroporturi, atunci când o actualizare a sistemelor a eșuat în weekendul de sărbătoare de la sfârșitul lunii mai, în 2023.

De asemenea, Douglas și-a împărtășit admirația pentru porțile electronice de ultimă generație pe care le-a folosit într-o călătorie recentă în Australia. Ministerul de Interne intenționează ca ETA să fie pusă în aplicare pentru toți vizitatorii din Regatul Unit care nu au nevoie de viză pentru șederi scurte, inclusiv pentru cetățenii europeni. Douglas a declarat: "Vom ști mult mai multe informații despre oameni din timp. Vom ști dacă au mai fost în Marea Britanie. Vom ști dacă respectă legile privind imigrația. Și vom ști dacă există înregistrări ale acestora în sistemele noastre de securitate. Astfel, vor fi persoane care nu se vor urca în avion".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.