Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Telecabina din Buşteni, prețuri exorbitante: O familie cu un copil plăteşte până la Babele şi înapoi cât pentru un bilet de avion Bucureşti-Paris

telecabina

Transportul pe cablu a devenit un lux pentru turiştii care vor să ajungă cu telecabina până la Babele. Tarifele au crescut atât de mult încât o familie cu un copil va cheltui o sută de euro pentru un traseu complet urcare-coborâre.

Potrivit site-ului teleferic.ro, un bilet urcare-coborâre de la Buşteni şi până la Babele costă 170 de lei pentru un adult şi 80 de lei pentru un copil cu condiţia ca acesta din urmă să nu fie mai mare de 12 ani. În caz contrar, copilul va plăti bilet întreg, de adult, scrie „Adevărul”.

Există şi varianta ca turiştii să cumpere doar bilet pentru urcare cu telecabina sau doar pentru coborâre, dar în acest caz tariful este de 90 de lei de persoană, pentru un adult, şi 50 de lei pentru copil.

Dacă doriţi să continuaţi traseul de la Babele la Peştera atunci totul se dublează. Un tichet tur-retur Babele- Peştera costă 150 de lei pentru un adult şi 75 de lei pentru un copil. Nici la Sinaia biletele pentru transportul pe cablu nu sunt ieftine, dar în comparaţie cu Buşteni, preţurile par mai accesibile.

Astfel un tichet tur-retur Sinaia-Cota 2000 costă 60 de lei de persoană pentru un adult, iar un copil de până în 12 ani plăteşte pentru acelaşi traseu 30 de lei.

Pe tronsonul Sinaia-Cota 1400, biletul este de 20 de lei pentur un adult şi 10 lei pentru un copil, iar tur-retur pe acelaşi traseu biletul este de 35 de lei de persoană pentru adult şi 18 lei pentru un copil.

În cazul în care doriţi să urcaţi cu telecabina de la Cota 1400 până la Cota 2000 biletul este tot 20 de lei/adult şi 10 leii/copil, iar tur retur 35 de lei/adult şi 18 lei/copil.

Reduceri de preţ sunt oferite doar pensionarilor (5 la sută), iar persoanele cu dizabilităţi au gratuitate, însă nu şi însoţitorii acestora, care trebuie să plătească biletul la preţ întreg.

Studenţii nu beneficiază de gratuitate şi nu se mai fac reduceri nici în cazul grupurilor. Este important ca atunci când programaţi o astel de exapadă la munte, să vă interesaţi înainte de programul telecabinelor în fiecare staţiune. Sunt zile prestabilite când transportul pe cablu nu funcţionează din cauza reviziilor tehnice. În zilele în car funcţionează, ultima coborâre este programată pentru ora 16 în timpul săptămâni şi la ora 17.00 în weekend.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.