Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Telegram ar putea ajunge la un miliard de utilizatori în cursul anului

facebook.com
telegram

Aplicația Telegram ar putea ajunge la un miliard de utilizatori în cursul anului. Anunțul a fost făcut de fondatorul aplicației, miliardarul rus Pavel Durov. În prezent, Telegram are aproximativ 900 de milioane de utilizatori, potrivit mediafax.ro

Aplicația care seamănă cu alte platforme de social media este foarte populară în Rusia și în țările din fosta Uniune Sovietică. Treptat a devenit una dintre cele mai mari rețele de socializare din lume și „va atinge probabil un miliard de utilizatori lunari activi în mai puțin de un an”, anunță miliardarul Pavel Durov, potrivit Sky News.

„Telegram se răspândește ca un incendiu de pădure”, i-a spus Durov comentatorului american Tucker Carlson.

Potrivit fondatorului, aplicația are succes deoarece este „neutră” și „liberă de geopolitică”. De altfel, Pavel Durov lucrează din Emiratele Arabe Unite, o „țară neutră” în raport cu marile puteri, după ce a avut încercări de se muta la Londra, Berlin, Singapore și San Francisco.

Duvrov a spus că ideea unei aplicații de mesagerie criptate a apărut ca o modalitate de a comunica în Rusia. Fratele său mai mic, Nikolai, a conceput criptarea. Duvrov a părăsit țara în 2014, după ce s-a confruntat cu presiuni de a cenzura rețeaua de socializare care atunci se numea VK.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.