Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Telenovelă în instanță - Un afacerist a fost condamnat pentru că a folosit ajutoarele din pandemie să își facă fermă de alpaca

News Medical
alpaca

Un proprietar de pizzerie din zona Boston a fost condamnat pentru că a folosit ajutoarele financiare din timpul pandemiei pentru a cumpăra o fermă de alpaca în Vermont și pentru a-și finanța programul de radio, potrivit BBC, scrie Mediafax.

Dana McIntyre, în vârstă de 59 de ani, a fost condamnată la doi ani de închisoare pentru că a acceptat în mod fraudulos mai mult de 660.000 de dolari din ajutorul federal destinat proprietarilor de afaceri în dificultate.

Anchetatorii au susținut că bărbatul „a profitat de o catastrofă națională" pentru a fura de la contribuabilii americani. El a pledat vinovat în aprilie pentru fraudă electronică și spălare de bani.

Frauda a început în martie 2020, când McIntyre a folosit numele copiilor săi adulți pentru a depune cereri pentru afaceri care nu existau.

În aprilie, acesta s-a înscris pentru a primi asistență suplimentară, susținând în mod fals că nu generează niciun venit din afacerea sa cu pizza.

El a solicitat un împrumut în cadrul Programului de protecție a salariilor din SUA (Paycheck Protection Program - PPP) în valoare de peste 660 000 de dolari, făcând numeroase afirmații false cu privire la dimensiunea afacerii în formularul de cerere.

Intrat în vigoare între martie 2020 și mai 2021, PPP a permis întreprinderilor mici afectate puternic de pandemie să solicite împrumuturi cu dobândă redusă pentru a acoperi salariile și alte cheltuireli.

McIntyre a vândut restaurantul în septembrie 2020 și a continuat să primească bani.

Ulterior, el a folosit „aproape toate fondurile pentru a achiziționa o fermă în Vermont, precum și opt alpaca, și alte cheltuieli personale, inclusiv două vehicule și timp de antenă pentru emisiunea sa de radio cu tema criptomonedei", a anunțat Departamentul de Justiție al SUA prin intermediul unui comunicat de presă.

Peste 3.100 de americani au fost acuzați de fraudă privind ajutoarele din timpul pandemiei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.