Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Televiziunea publică italiană, criticată pentru o emisiune cu o dansatoare la bară

televizor televiziune

Televiziunea publică italiană (RAI) a fost aspru criticată miercuri după ce una dintre emisiunile sale a difuzat un segment aparent umoristic, dedicat modului în care femeile pot să arate sexy în timp ce îşi fac cumpărăturile într-un supermarket, informează DPA.

Ediţia de marţi a emisiunii "Detto Fatto", un program de după-amiază difuzat de postul RAI 2, a inclus un segment în care dansatoarea la bară Emily Angelillo era prezentată în timp ce împingea un cărucior de cumpărături într-un supermarket.

În timpul segmentului, Emily Angelillo - care purta pantofi cu toc înalt şi pantaloni scurţi din piele neagră - a vorbit despre poziţia corporală corectă pe care femeile ar trebui să o adopte atunci când iau produse de pe rafturi înalte sau atunci când se apleacă pentru a ridica un obiect de pe podea. Ea le-a explicat telespectatorilor italieni că, atunci când se apleacă, femeile ar trebui să fie atente şi să nu-şi depărteze picioarele, "pentru ca situaţia să nu devină mai vulgară".

Prezentatoarea emisiunii, actriţa Bianca Guaccero, în vârstă de 39 de ani, a continuat în acelaşi registru declarativ prin intermediul mai multor comentarii, iar unul dintre ele a fost: "Îi vei face pe toţi bărbaţii să leşine în supermarket!".

Citește și: Alina Gorghiu a reacționat după atacul PSD la adresa președintelui: Minciuni ordinare, calomnii și dezinformare. Asta e rețeta PSD de 30 de ani

"Detto Fatto" este un program de divertisment care "a comis ieri o eroare foarte gravă, pentru care eu sunt primul care îşi cere scuze în faţa telespectatorilor", a declarat directorul postului RAI 2, Ludovico Di Meo.

Acel segment care se dorea să fie ironic s-a dovedit a fi "în mod categoric ofensator", chiar dacă "nu a existat intenţia de a consolida stereotipurile negative faţă de femei", a adăugat directorul postului de televiziune, care a promis că astfel de incidente nu se vor mai repeta.

Vittoria di Trapani, directoarea sindicatului jurnaliştilor din grupul media RAI, USIGRAI, a publicat pe Twitter un mesaj în care a spus că episodul de marţi a fost "ruşinos" şi "nedemn" pentru televiziunea publică din Italia.

Într-un alt mesaj publicat pe Twitter, Valeria Fedeli, fost ministru al Educaţiei din partea Partidului Democrat, o formaţiune de centru-stânga din Italia, a subliniat că a fost "absurd, ruşinos şi ofensator" ca postul RAI să difuzeze o astfel de emisiune cu o zi înainte de 25 noiembrie, data la care, în urma unei rezoluţii adoptate de ONU, este celebrată Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.