Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ţelina crudă are beneficii incredibile pentru sănătate

TopRemediiNaturiste.ro
telina

Cunoscută mai mult pentru rolul din bucătărie, ţelina are şi virtuţi vindecătoare excepţionale. Conţine vitaminele A, B, C, K, PP, dar şi minerale precum potasiu, zinc, calciu, fosfor, magneziu. În scop terapeutic, se folosesc rădăcinile, frunzele şi seminţele cunoscutei legume.

Citeşte şi: OFICIAL: Inaugurarea Metroului de Drumul Taberei, AMÂNATĂ pentru 2019. Care este motivul

Scade tensiunea arterială

Dacă suferiţi de hipertensiune, consumaţi cu încredere ţelină ca tratament adjuvant. Are proprietăţile necesare pentru a vă ajuta. Cercetările au demonstrat că ţelina conţine substanţe care echilibrează presiunea sângelui, prin relaxarea vaselor sangvine.

Detoxifică organismul

Când vă simţiţi organismul încărcat cu substanţe nocive, sunt indicate curele cu ţelină, mai ales în stare crudă. De asemenea, consumul de ţelină creşte nivelul imunităţii, ceea ce înseamnă că vă veţi îmbolnăvi mai rar şi bolile vor trece mai uşor. Calciul, magneziul şi potasiul acţionează şi ele în aceste situaţii. Cei care suferă de anemii ştiu deja că ţelina îi ajută să obţină un echilibru al valorilor fierului şi magneziului din organism. Persoanele care au valori mari ale colesterolului trebuie să adauge la dieta zilnică şi ţelină, dacă îşi doresc o remediere sigură şi fără reacţii secundare a problemei.

Cicatrizant şi diuretic

Ţelina se poate folosi pentru o gama largă de răni, cicatrici, degeraturi, ulceraţii, pentru că are capacităţi cicatrizante. Datorită proprietăţilor diuretice, aceasta se poate folosi şi în tratarea afecţiunilor renale (colica, litiază), cardiace (edeme cardiace) şi pentru diabetici (are proprietăţi hipoglicemice). Din motivele expuse mai sus, ţelina este indicată şi în curele de slăbire şi tratarea obezităţii. De asemenea, este un ajutor de nădejde şi în caz de retenţie urinară, artrită şi gută, răguşeală, inflamaţii, tuse, lipsa poftei de mâncare, conform www.farmaciata.ro.

Reglează disfuncţiile hormonale

Ţelina e un excelent reglator hormonal atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor. În cazul femeilor, combate dismenoreea, infertilitatea şi le ajută să depăşească mai uşor tulburările provocate de menopauză. De asemenea, sucul de ţelină combate frigiditatea şi impotenţa. Tot datorită capacităţii de reglare hormonală, ţelina contribuie la prevenirea sau tratarea unor boli de piele precum psoriazisul, forme diverse de acnee sau dermatoze alergice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.