Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Temeri la Beijing - Ostilitatea la adresa Chinei ar putea atinge un nivel similar momentului Tiananmen

Wikipedia
drapel steag china

Ostilitatea faţă de regimul chinez riscă să atingă în curând un nivel fără precedent de la reprimarea în sânge a contestării din Piaţa Tiananmen, în 1989, şi ar putea avea consecinţe diplomatice dure, conchide un raport întocmit de către un institut chinez, relatează Reuters care scrie că este la curent cu acest raport, notează news.ro.

Prezentat luna trecută celor mai înalte instanţe de conducere din ţară - inclusiv preşedinţieie -, în acest acest document întocmit de Institutul chinez pentru Relaţii Internaţionale Contemporane se arată că răspândirea noului coronavirus, apărut la sfârşitul lui 2019 la Wuhan, în provincia Hubei, a contribuit la alimentarea ostilităţii în străinătate faţă de Beijing.

Citește și: Adrian Năstase îl desființează pe Klaus Iohannis: Revenirea la normalitate va avea loc, probabil, doar la finalul celui de-al doilea mandat al său

În cel mai rău scenariu prevăzut de autorii raportului, tensiunile deja puternice între Statele Unite şi China ar putea conduce la o confruntare armată între cele două ţări, avertizează institutul.

Contactat de Reuters, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a declarat că nu deţine informaţii pertinente cu privire la acest subiect.

De asemenea, Ministerul Securităţii Statului, în suboerdinea căruia se află Institutul care a întocmit raportul, nu a putut fi contactat pentru a comenta aceste informaţii, scrie Reuters.

Citește și: Monica Anisie anunță noile decizii! Toți elevii și profesorii sunt vizați

Prezentarea acestui raport autorităţilor de la Beijing arată cât de în serios ia China riscul de a se confrunta cu o ostilitate generalizată - susceptibilă să-i pună în dicuţie politica diplomatică şi investiţiile în străinătate.

Statele Unite acuză deja - de multe săptămâni - China de faptul că a ascuns informaţii despre apariţia noului coronavirus şi uneori de faptul că se află la originea pandemiei, în pofida obiecţiilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a anunţat duminică faptul că deţine ”o cantitate importasntă de probe” cu privire la faptul că noul coronavirus provine dintr-un laborator chinez.

Însă şeful diplomaţiei americane nu a contestat concluziile serviciilor americane de informaţii (ODNI), potrivit cărora noul coronavirus nu a fost realizat de om şi nu a fost modificat genetic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.