Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Temerile cu privire la o potențială recesiune globală cresc considerabil: prețul petrolului a scăzut la un nivel minim de la începutul acestei luni

Reddit
petrol burse

Prețurile petrolului au scăzut joi, 20 aprilie, pe măsură ce datele economice slabe ale SUA au ridicat temeri cu privire la o potențială recesiune globală și o cerere redusă. Prețurile au scăzut la minimum de la începutul acestei luni,  relatează Reuters.

Contractele futures pe țiței Brent au scăzut cu 0,96%, la 82,32 dolari pe baril. Contractele futures pe țiței West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 0,87%, la 78,47 dolari.

Ambele contracte, în scădere miercuri cu 2 zile după ce au scăzut cu 2%, se află la cel mai scăzut nivel de când OPEC+ a anunțat o reducere surpriză a producției pe <> aprilie.

"Țițeiul WTI a scăzut din nou sub nivelul de 80 de dolari și ar putea continua să scadă dacă se reia tranzacționarea dolarului puternic", a declarat Edward Moya, analist principal de piață la OANDA, într-o notă a clientului.

Indicele dolarului american a crescut cu aproximativ 0,40% în această săptămână. Un dolar mai puternic face ca petrolul să fie mai scump pentru deținătorii de alte valute.

"Un dolar american puternic a pus presiune pe piețele petrolului în această săptămână, deoarece șansele ca Fed să continue creșterea ratelor s-au întărit pe măsură ce randamentele obligațiunilor au început să crească din nou", a declarat Tina Teng, analist la CMC Markets.

Potrivit acesteia, China a raportat date peste așteptări privind PIB-ul. Cu toate acestea, atât producția industrială, cât și investițiile în active fixe nu au corespund datelor convenite, ceea ce nu a ajutat la creșterea prețurilor petrolului, a adăugat ea.

Raportul Rezervei Federale

Potrivit unui raport al Rezervei Federale publicat miercuri, activitatea economică americană s-a schimbat puțin în ultimele săptămâni, creșterea ocupării forței de muncă încetinind ușor, iar creșterea prețurilor pare să fi încetinit.

"Acest lucru a îngrijorat piețele, sporind temerile recente că înăsprirea politicii monetare a slăbit cererea de petrol", au declarat analiștii de la ANZ Research clienților.

În ceea ce privește aprovizionarea, încărcarea petrolului din porturile vestice ale Rusiei în aprilie va crește probabil la cel mai ridicat nivel din 2019, depășind 2,4 milioane bpd, în ciuda planurilor Moscovei de a reduce producția.

Context

Reamintim, grupul OPEC+ a decis în mod neașteptat să reducă producția de petrol, ceea ce a cauzat salturi ale prețului petrolului. Administrația președintelui american Joe Biden a declarat că reducerea de către țările membre OPEC+ a producției de petrol este nerezonabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.