Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Temperaturi EXTREME, în România: Viscolul a adus valori de MINUS 49 de grade

www.giurgiuveanul.ro
ger, vreme rece, îngheț, frig, ninsoare

Vântul puternic a accentuat puternic senzaţia de frig în toate zonele aflate sub atenţionare cod galben şi portocaliu de ger şi ninsori viscolite.

Citeşte şi: Cristoiu, atac DUR la adresa susținătorilor şefei DNA: 'A cerut Tudorel Toader arderea pe rug a Codruţei Kovesi?'

Temperaturile resimţite au coborât, luni dimineaţa la ora 7.00, până la temperaturile record de minus 49 de grade Celsius la Călimani, în nord-estul ţării. Minus 41 de grade s-au înregistrat şi la Întorsura Buzăului, polul tradiţional al frigului în România, potrivit REALITATEA TV.

Termometrele au coborât până la minus 24 de grade la Călimani, minus 23 de grade la Toaca, Ceahlău, minus 22 de grade la Întorsura Buzăului şi minus 20 de grade la Joseni.

La staţia de munte Bucin au fost minus 20 de grade Celsius, la Topliţa termometrele au arătat minus 19 grade, la Miercurea Ciuc cea mai scăzută temperatură a fost minus 16 grade Celsius, în vreme ce la Odorheiu Secuiesc s-a înregistrat cea mai ridicată temperatură, de minus 11 grade Celsius.

Citeşte şi: Andrei Pleşu intervine în SCANDALUL momentului: 'Demnitatea, un titlu menit să-i apere pe demnitari de puşcărie...'

Nici Capitala nu a fost ferită de temperaturi extreme.

"În Capitală vântul atinge 60 de kilometri pe oră, la rafală. Asociat cu o temperatură a aerului de minus 9 grade, asta înseamnă o temperatură resimţită de -20 de grade. Ninsoarea abia acum va deveni abundentă şi vântul va continua să crească în intensitate, iar la noapte sau mâine va atinge 65-70 de km/h, ceea ce va intensifica senzaţia de frig.", a declarat meteorologul Gabriela Băncilă la România TV.

Gerul urmează să devină şi mai crunt în următoarele zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.