Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiune în creștere | Iranul critică vehement SUA din orașul natal al comandantului Soleimani: americanii, comparați cu 'animalele'

Iran Press
Abolfazl Shekarchi

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate iraniene a descris Statele Unite ca principalul stat sponsor al „terorismului” din lume, afirmând că Washingtonul este sursa „insecurității pe tot globul”, relatează TehranTimes.com.

Generalul de brigadă Abolfazl Shekarchi (foto) a făcut remarcile la cel de-al 3-lea Festival de Teatru din orașul sudic Kerman, orașul natal al comandantului Qassem Soleimani.

Generalul Shekarchi a spus că regimul „criminal” american și-a dezvăluit adevărata față în fața lumii prin asasinarea „dezvăluită” a comandantului anti-terorist al Iranului, Soleimani. „SUA este cea mai mare țară din lume care cultivă terorism și jefuiește proprietățile oamenilor și ale celor asupriți”, a spus Shekarchi în timp ce vorbea. „Nu se întâmplă nesiguranță în lume decât dacă Statele Unite sunt implicate”, a spus acesta.

La 3 ianuarie 2020, armata americană a efectuat o operațiune aeriană sub ordinul fostului președinte Donald Trump, care îl viza pe generalul Soleimani pe Aeroportul Internațional din Bagdad. Atacul a ucis și tovarășii generalului, inclusiv comandantul adjunct al Unităților de mobilizare populară (PMU) din Irak, Abu Mahdi al-Muhandis.

Ambii comandanți au fost foarte populari datorită rolului cheie pe care l-au jucat în eliminarea grupării teroriste Daesh (n.r.: ISIS) din regiune, în special în Irak și Siria.

Iranul a numit asasinarea generalului Soleimani „terorism de stat” și a promis că va pune capăt prezenței armatei americane în regiune ca act de răzbunare suprem.

Ca răzbunare, Corpul Gărzilor Revoluției Islamice (IRGC) din Iran a lansat o salvă de rachete balistice la baza aeriană Ain al-Asad din provincia vestică Anbar a Irakului, în 8 ianuarie 2020.

IRGC, anunțând loviturile cu rachete, a avertizat că repetarea unui astfel de act va duce la „un răspuns mai dureros și mai decisiv”. De asemenea, i-a sfătuit pe americani să ceară retragerea forțelor din regiune.

Shekarchi a spus că generalul Soleimani a fost bun față de oameni, în timp ce era ferm, curajos și invincibil în fața inamicului.

El a mai menționat că generalul Soleimani s-a ridicat împotriva grupării teroriste Daesh și a distrus „animalul”.

„Cine a înarmat și a sprijinit acest animal prădător?” a spus el, făcând aluzie la guvernul SUA. „Ar trebui să avem grijă să nu confundăm martirul cu călăul.”

El a afirmat, de asemenea, că inamicul a suferit mai mult de pe urma martiriului generalului Soleimani în comparație cu atunci când conducea Frontul de Rezistență, subliniind forța publică tot mai mare de a expulza forțele americane din regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.