Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiune în Marea Chinei de Sud: Două avioane de vânătoare din China s-au apropiat de o aeronavă filipineză

marea chinei de sud

Două avioane de vânătoare chineze au fost monitorizate zburând în jurul unei aeronave filipineze care participă la patrulele din Marea Chinei de Sud. Avioanele chinezilor nu au provocat niciun alt incident, au declarat duminică autoritățile de la Manila, potrivit Reuters.

Incidentul a avut loc în Marea Chinei de Sud. China revendică aproape toată Marea Chinei de Sud, în care se află zonele economice controlate de Filipine, Vietnam, Indonezia, Malaezia și Brunei. În 2016, Curtea Permanentă de Arbitraj a stabilit că pretențiile Chinei nu au niciun temei legal.

În ultima perioadă, Filipine a strâns legăturile cu SUA și alte țări, inclusiv prin organizarea de exerciții militare, pentru a contracara influența în creștere a Chinei. În replică, autoritățile din China au acuzat Filipine că a înrolat „forțe străine” pentru a patrula în Marea Chinei de Sud și pentru a provoca probleme.

„S-a confirmat, conform rapoartelor primite, că două avioane de luptă chineze au fost monitorizate orbitând în jurul A-29B Super Tucano al Filipinelor, în vecinătatea recifului Hubo, în vestul Mării Filipinelor”, a declarat Xerxes Trinidad, șeful biroului de afaceri publice al armatei filipineze.

Marea de Vest a Filipinelor este termenul utilizat de Manila pentru apele din Marea Chinei de Sud care se încadrează în zona sa economică exclusivă.

Aeronava chineză și-a continuat ruta de zbor fără alte incidente, a mai spus Trinidad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.