Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiune maximă în Venezuela - Serviciile secrete au descins în birourile inamicului lui Nicolas Maduro! Reacția lui Guaido: 'Dictatură lașă'

facebook.com
SEBIN Venezuela soldati servicii

Agenţi ai serviciilor de informaţii venezuelene (SEBIN) au percheziţionat marţi, la Caracas, birourile opozantului Juan Guaido, care se află în prezent în Europa, a denunţat o deputată a opoziţiei, Delsa Solorzano, informează AFP, conform agerpres.ro.

"Tocmai ni s-a confirmat că funcţionari ai SEBIN se află în interiorul biroului preşedintelui Guaido", a declarat deputata unor jurnalişti.

Ea a spus că a vorbit cu agenţi care asigură paza clădirii unde se află birourile şefului opoziţiei, recunoscut drept preşedinte interimar al Venezuelei de circa 50 de ţări.

Agenţi ai SEBIN, îmbrăcaţi în negru şi înarmaţi, cu faţa camuflată de cagule, au patrulat timp de câteva ore în jurul clădirii, turnul Zurich, a constatat AFP.

"Indiferent care este procedura în curs, ei o desfăşoară fără autorizaţie (...), fără martori şi nu au prezentat mandat de percheziţie", a adăugat Delsa Solorzano la intrarea în clădire.

Mihai Fifor dă cu Guvernul Orban de pământ: 'Cinismul și lipsa de scrupule a liberalilor par fără sfârșit'


Doi agenţi cu cagule erau postaţi la intrare în birourile lui Juan Guaido, goale la momentul sosirii forţelor de securitate, potrivit unei înregistrări video difuzate de un alt deputat al opoziţiei, Angel Torres. Alţi câţiva deputaţi s-au deplasat la faţa locului.

Torres şi-a exprimat temerea că agenţii SIBIN ar putea "amplasa" dovezi false în birouri.

Proteste de amploare în justiție - Mii de dosare, blocate, pe perioadă nedeterminată


Opoziţia venezueleană a denunţat deja arestarea, în timpul dimineţii, a unui deputat din rândurile sale în timp ce acesta se ducea la Parlament.

"Dictatură laşă! În timp ce sunt în turneu, consolidându-mi sprijinul pentru a depăşi tragedia pe care o trăiesc venezuelenii, ei se etalează fără ruşine: îl răpesc pe deputatul" Ismael Leon "şi ne deschid biroul", a notat Juan Guaido pe Twitter.

Autorităţile nu au făcut niciun comentariu.

Ignorând interdicţia care i-a fost impusă de a părăsi teritoriul venezuelean, liderul opoziţiei venezuelene se află în prezent în turneu internaţional. El a avut marţi o întrevedere cu premierul britanic Boris Johnson.

Cu o zi înainte, Guaido s-a aflat la Bogota, unde a discutat cu şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo, care i-a promis mai multe "acţiuni de sprijin" în campania sa în vederea înlăturării de la putere a preşedintelui Nicolas Maduro, dusă în zadar de un an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.