Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni diplomatice după arderea Coranului: Iranul amână trimiterea unui nou ambasador în Suedia

wikipedia.org
coran

Iranul nu va trimite curând un nou ambasador în Suedia, în semn de protest faţă de arderea paginilor din Coran în faţa unei moschei din Stockholm, a anunţat, dumunică, ministrul iranian de Externe Hossein Amirabdollahian, confrom Reuters.

Un bărbat a rupt şi a ars, miercuri, un Coran în faţa unei moschei din centrul oraşului Stockholm, în prima zi a sărbătorii musulmane Eid al-Adha.

Poliţia suedeză l-a acuzat pe bărbatul care a ars cartea sfântă de agitaţie împotriva unui grup etnic sau naţional. Într-un interviu acordat unui ziar, acesta s-a descris ca fiind un refugiat irakian care vrea interzicerea cărţii.

Ministerul iranian de Externe l-a convocat, joi, pe însărcinatul cu afaceri al Suediei, pentru a condamna ceea ce a declarat că a fost o insultă la adresa celui mai sfinte islamice sacre.

"Deşi procedurile administrative pentru numirea unui nou ambasador în Suedia s-au încheiat, procesul de expediere a acestora a fost amânat din cauza emiterii de către guvernul suedez a unui permis de profanare a Sfântului Coran", a declarat, duminică, Amirabdollahian, pe Twitter.

El nu a precizat cât timp va întârzia Iranul să trimită un ambasador în Suedia.

În timp ce poliţia suedeză a respins mai multe cereri recente pentru demonstraţii împotriva Coranului, instanţele de judecată au anulat aceste decizii, spunând că acestea încalcă libertatea de exprimare.

În autorizaţia pentru demonstraţia de miercuri, poliţia suedeză a declarat că, deşi "poate avea consecinţe de politică externă", riscurile de securitate şi consecinţele legate de arderea Coranului nu sunt de o asemenea natură încât cererea să fie respinsă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.