Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni diplomatice între Ankara şi Atena. Turcia ameninţă că va anula un acord important

Turcia a ameninţat vineri că ar putea anula acordul de readmisie a migranţilor încheiat cu Grecia, în replică la decizia de joi a Curţii Supreme de la Atena de respingere a cererii de extrădare a celor opt militari refugiaţi în Grecia după tentativa de lovitură de stat din Turcia de la jumătatea lunii iulie 2016, transmite Reuters.

'Am cerut ca cei opt militari să fie rejudecaţi. Aceasta este o decizie politică, Grecia protejează şi adăposteşte complotişti', a afirmat vineri ministrul de externe Mevlut Cavusoglu, într-o declaraţie la postul de televiziune TRT Haber.

Citeşte şi: Turcia trimite Greciei o nouă cerere de extrădare a celor opt militari

'Suntem în curs de evaluare a ceea ce putem face. Există un acord privind migraţia pe care l-am semnat, care include un acord de readmisie cu Grecia, şi evaluăm ce putem face, inclusiv anularea acordului de readmisie cu Grecia', a adăugat ministrul Cavusoglu.

Ulterior, o purtătoare de cuvânt comunitară a declarat că Uniunea Europeană este încrezătoare că actuala cooperare cu Turcia în privinţa gestionării migraţiei va continua.

Relaţiile dintre Grecia şi Turcia, state vecine şi aliate în cadrul NATO, s-au ameliorat în ultimii ani, dar rămân tensionate în ce priveşte disputele teritoriale şi problema cipriotă.

Cele două ţări joacă un rol important în gestionarea celei mai grave crize a migraţiei din ultimele decenii pe continentul european, iar Uniunea Europeană depinde de Ankara pentru punerea în aplicare a acordului încheiat în martie 2016 cu Ankara pentru stăvilirea valului de migranţi spre Europa, aminteşte Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.