Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni diplomatice între Rusia şi SUA! Moscova acuză oficiali americani de scurgere de informaţii financiare confidențiale

sua rusia

Ministerul de Externe rus a acuzat joi oficiali americani de scurgere de informaţii financiare confidenţiale către media despre diplomaţi ruşi aflaţi în post în Statele Unite ale Americii (SUA) şi a cerut ca cei responsabili să fi pedepsiţi, relatează agenţia Reuters, scrie agerpres.ro

În cursul acestei săptămâni, site-ul american BuzzFeed a relatat că oficialii americani care investighează presupusa interferenţă a Kremlinului în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016 examinează înregistrările unor tranzacţii financiare în care sunt implicaţi diplomaţi ruşi. BuzzFeed a citat detalii despre unele transferuri bancare. 

''Este evident că aceasta nu ar fi putut să se întâmple fără cunoştinţa autorităţilor acelei ţări (SUA)'', a afirmat MAE rus într-un comunicat. ''Cu alte cuvinte, încălcarea secretului privind conturile ambasadei şi ale staff-ului său, care au imunitate diplomatică, este acţiunea birocraţiei Washingtonului'', precizează ministerul.

Scandal URIAȘ la ONU! Zeci de angajate susțin că au fost hărțuite sau agresate sexual


Potrivit comunicatului, tranzacţiile despre care s-au scurs informaţii în presă nu conţineau altceva decât plăţi obişnuite, dar ele erau distorsionate pentru a provoca suspiciuni. 

''Încă o dată trebuie să menţionăm că Washingtonul nu asigură condiţii corespunzătoare pentru funcţionarea misiunilor diplomatice ale Rusiei. Presiunea asupra lor este continuă şi din ce în ce mai mare'', afirmă MAE rus. 

În comunicat, Moscova le cere autorităţilor americane ''să înceapă, în sfârşit, să-şi respecte legislaţia naţională şi obligaţiile internaţionale, să înceteze imediat distribuirea ilegală de informaţii confidenţiale şi să-i considere responsabili pe cei care se fac vinovaţi, inclusiv pe cei care deţin posturi importante în administraţia de stat americană''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.