Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni diplomatice! Maria Zaharova trece la amenințări după anunțul lui Bogdan Aurescu: 'Demersul românesc nu va rămâne fără răspuns'

Ria Novosti
Maria Zaharova

Ministerul rus de Externe a catalogat decizia autorităţilor române de a reduce prezenţa diplomatică rusă în România ca fiind un act ostil care nu va rămâne fără răspuns.

''Considerăm această decizie ca fiind un alt act ostil ce duce la degradarea şi mai mult a relaţiilor bilaterale care, ca urmare a eforturilor Bucureştiului, se află deja într-o stare deplorabilă. Încercarea de a justifica astfel de acţiuni cu acuzaţii false la adresa Rusiei din cauza operaţiunii sale militare speciale este ipocrită, reflectă sprijinul imoral al României pentru regimul nazist de la Kiev şi contribuie la prelungirea conflictului din Ucraina şi la creşterea numărului de victime şi distrugeri. Demersul românesc nu va rămâne fără răspuns. Măsuri specifice vor fi anunţate în timp util'', a comentat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-o declaraţie postată pe site-ul MAE rus.

Ministerul român de Externe a anunţat că ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost informat joi, în cadrul unei întrevederi cu secretarul de stat pentru afaceri strategice, asupra deciziei autorităţilor române de a reduce personalul diplomatic şi tehnico-administrativ al Federaţiei Ruse în România prin limitarea numărului acestuia la un nivel apropiat de cel al reprezentării diplomatice şi tehnico-administrative a României în Federaţia Rusă.

Măsura a fost adoptată în conformitate cu prevederile art. 11 alin. 1 al Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 18 aprilie 1961 ("În lipsa unui acord explicit asupra misiunii, statul acreditar poate cere ca acest efectiv să fie menţinut în limitele a ceea ce el consideră ca rezonabil şi normal, având în vedere împrejurările şi condiţiile existente în acest stat şi nevoile misiunii în cauză.") şi reflectă nivelul actual al relaţiilor bilaterale, reduse drastic de România după declanşarea de către Federaţia Rusă a războiului de agresiune împotriva Ucrainei, arată MAE.

Partea rusă a fost informată, de asemenea, cu privire la faptul că are la dispoziţie cel mult 30 de zile pentru a pune în aplicare decizia părţii române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.