Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni în BNR! Isărescu închide ROBINETUL creditelor pentru populație: Banca Națională pregătește măsuri explozive din primăvară

ziuaveche.ro
mugur isarescu

BNR ar putea implementa restricţii la creditarea populaţiei din primăvară, la recomandarea Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macropudenţială, a anunţat, luni, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Centrale.

"Lumea se schimbă, ne schimbăm şi noi cu ea şi încercăm să facem lucrurile să meargă mai bine. Dacă se vor lua asemenea măsuri, probabil prin primăvară", a mai spus guvernatorul BNR, potrivit Realitatea.net.

Citește și: Ipoteză privind lupta din PSD: 'Tudose nu are sprijinul partidului'! Ce lider i-ar putea locul lui Dragnea în fruntea partidului

Conform unui raport al BNR, valoarea totală a creditelor restante în lei ale populaţiei şi firmelor, înregistrată în luna noiembrie 2017, se ridica la 5,46 miliarde de lei, în scădere cu 0,84 % faţă de suma raportată în octombrie 2017.

Restanţele la creditele în valută erau în scădere cu 9,47 %, la 6,25 miliarde de lei (echivalent).

Isărescu spune că ceilalți oficiali din BNR nu sunt de acord cu măsurile de restrângere a creditării. “Mulți dintre colegii mei nu sunt de acord cu ce spun eu acum", a declarat guvernatorul BNR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.