Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni în coaliție: Boicotul lui Cîțu, generat de o încălcare a acordului politic (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Cîțu Nicolae Ciucă Cîțu Ciucă

Florin Cîțu, președintele PNL, refuză să participe la ședința de marți a coaliției de guvernare. La mijloc ar fi o încălcare a preverilor acordului politic semnat în noiembrie 2021 de liderii PSD, PNL, UDMR și ai Grupului minorităților naționale din Parlament, explică surse politice pentru stiripesurse.ro.

Inițial, s-a vorbit despre un boicot al lui Cîțu generat de absența unor propuneri concrete pentru rezolvarea crizei prețurilor la energie. Acest scenariu este însă unul straniu, având în vedere că Ministerul Energiei este condus de liberalul Virgil Popescu, iar orice soluții ar putea fi discutate prima dată în interiorul PNL.

În realitate, potrivit unor surse politice, nemulțumirile ar fi fost generate de faptul că ședința coaliției a fost convocată de premierul Nicolae Ciucă. Chiar dacă reprezintă PNL, acesta nu se află printre cei îndreptățiți, în baza acordului politic, să convoace o ședință a coaliției.

Ședințele Coaliției vor avea loc săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, la convocarea uneia dintre părțile semnatare. În cadrul acestora se iau decizii pentru realizarea prevederilor cuprinse în Programul de Guvernare. La aceste ședințe participă prim-ministrul și membrii cabinetului. Delegațiile de consultare în cadrul coaliției vor avea componența și numărul de persoane stabilite de către președinții celor 4 formațiuni parlamentare. Secretariatul tehnic va fi asigurat de către fiecare formațiune reprezentată în Guvern, lunar, prin rotație”, se arată la punctul 5 al acordului politic semnat de cele trei partide și de minoritățile naționale.

„Părțile semnatare” sunt Florin Cîțu, președintele PNL, Marcel Ciolacu, președintele PSD, Hunor Kelemen, președintele UDMR, și Varujan Pambuccian, liderul Grupului parlamentar al minorităților naționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.