Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni în Comisia Iordache pe tema redefinirii abuzului în serviciu. Ministrul Tudorel Toader este criticat dur

Comisie parlamentara

Comisia Iordache dezbate, luni, propunerile de modificare a Codului Penal, una dintre prevederile importante fiind cea referitoare la abuzul în serviciu. Reprezentanții opoziției au criticat lipsa ministrului Justiției și propunerea lui Tudorel Toader de redefinire a abuzului în serviciu, prin care se restrânge sfera de aplicare a infracțiunii.

"Cum e posibil să ne trimită cu 10 minute inainte de începerea ședinței? S-a tinut in sertar acest text pentru a nu iesi cu zecile de mii lumea in strada. Scapa, nu doar Dragnea , ci multi functionari. S-a modificat intregul text, mesajul e 'dragi tineri, nu mai cititi, invatati, plecati afara'. În ce bază a venit cu textul? Pe ce argumente? De ce a modificat elementele care se referă la partea constitutivă a infracțiunii? Dacă nu se dovedește că ai săvârșit infracțiunea pentru tine și ai făcut-o pentru un prieten și l-ai îmbogățit cu milioane de euro e in regula, asta ne spune domnul ministru. Ne dă expunerea de motive în direct , la televizior. E bătaie de joc", a spus parlamentarul Stelian Ion în cadrul dezbaterilor.

Parlamentarul a precizat că vineri a mers la minister pentru a afla care este propunerea privind abuzul în serviciul, însă nu a fost primit.

"Afirmațiile sunt tendențioase, în Ministerul Justiției se lucra și vineri, a fost îndrumat dl Stelian să depună o solicitare scrisă și înțeleg că i s-a răspuns. Motivația publică dată de domnul ministru (n.r. privind abuzul în serviciul) este normală, concordantă cu ceea ce rămâne în minister ca motivație pentru propunerea respectivă și cred că e acoperită întreaga procedură și întregul mecanism", a replicat secretarul de stat al MJ, prezent la dezbateri.

"Domnul ministru Toader trebuia să fie alături de noi. Nu dorește să își asume responsabilitatea și nu e în regulă. A trimite azi un text fără argumentare, fără prezența ministrului, mi se pare că nu respectă nici măcar parlamentarii puterii, nu mai zic ai opoziției", a spus Cătălin Predoiu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.