Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni în Guvern: Declaraţia care a stârnit un conflict între miniştri (surse)

Inquam Photos / George Calin
dancila guvern

O declaraţie de presă a stârnit un adevărat scandal în Guvernul Dăncilă, cu ramificaţii până la premier. Întreaga poveste s-a desfăşurat în ultimele zile, după o afirmaţie făcută vinerea trecută de ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri că Sibiul nu este pregătit să primească oaspeţii de la Summit-ul din 2019 din punctul de vedere al stării unor secţii din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cel mai mare spital public din judeţ, care este amplasat în municipiul reşedinţă, chiar în zona centrală. Aceasta deși se știe de mai bine de un an că primul summit european de după ieșirea Marii Britanii din UE va avea loc la Sibiu în 2019.

CITEȘTE ȘI: Dieta neaşteptată care poate prelungi viaţa: Pe bază de ciocolată neagră, vin şi bere

Declaraţia Sorinei Pintea a stârnit mare agitaţie în Ministerul Afacerilor Externe. Mai exact, în departamentul pentru Afaceri Europene. Potrivit unor surse guvernamentale, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, i s-a plâns şi Vioricăi Dăncilă de efectele negative ale declaraţiilor colegei sale de guvern.

În 9 mai 2019, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat din UE, la primul summit european de după Brexit. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a propus în septembrie 2017 ca un summit european să fie organizat la Sibiu, după ieșirea Marii Britanii din UE.

Potrivit datelor oficiale, citate de Digi 24, la Summit sunt aşteptaţi 27 de lideri europeni şi 36 de delegaţii oficiale. Se va vorbi în 24 de limbi, vor fi 400 de invitaţi de rang înalt şi 800 de jurnalişti. Faptul că ministrul Sănătăţii recunoaşte că oraşul nu dispune de unităţi sanitare pe măsura nevoilor unui asemenea eveniment poate avea un impact nefast nu doar la nivel de imagine, ci şi în privinţa organizării alor evenimente din timpul preşedinţiei României la Consiliul UE.

CITEȘTE ȘI: Îţi poate salva viaţa: Cum şi unde să-ţi măsori tensiunea arterială .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.