Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni în Kosovo: Focuri de armă în apropierea unei patrule NATO

sgorj.ro
kosovo militari

Au fost trase focuri de armă în apropierea unei patrule NATO din zona de nord a Kosovo, unde sârbii locali au ridicat bariere rutiere pentru a împiedica poliţia de la Pristina să efectueze patrule în zona afectată de tensiuni etnice, în ultimele luni, a comunicat alianţa NATO, duminică, anunță Rador.

Nu s-au înregistrat răniţi, iar maşina în care se aflau trupele de patrulă nu a fost avariată, după ce au fost trase focuri în zona Zubin Potok, a precizat misiunea NATO, KFOR, într-un comunicat. KFOR nu a oferit detalii cu privire la originea focurilor de armă. Aproximativ 3.760 de soldaţi NATO menţin o pace fragilă în regiune.

Sârbii locali - o populaţie de aproximativ 50.000, în nordul Kosovo, au ridicat baricade după ce poliţia kosovară a arestat un fost ofier de poliţie sârb, pe 10 decembrie, acuzândul de asalt asupra unor ofiţeri de poliţie, în timpul unui protest ce avusese loc anterior. Sârbii locali, care nu recunosc Kosovo ca stat şi sunt susţinuţi de Belgrad, cer eliberarea ofiţerului arestat şi au şi alte revendicări, pentru a ridica barierele instalate. Guvernul Kosovo a cerut KFOR - care îşi menţine un rol de neutralitate - să elimine baricadele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.