Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni în Pacific - Japonia a ridicat în aer avioane de luptă pentru a intercepta două avioane ruseşti

rusia japonia

Ministerul Apărării din Japonia a declarat vineri că a ridicat în aer avioane de vânătoare, care au interceptat două avioane rusești IL-38 de culegere de informații care au fost văzute zburând spre și dinspre Marea Japoniei și Marea Chinei de Est prin strâmtoarea Tsushima, care separă Japonia de Coreea de Sud, relatează CNN, potrivit Rador.

Activitatea forțelor aeriene rusești a avut loc la o zi după ce ministerul nipon al apărării a declarat joi că a văzut nave militare rusești și chineze traversând apele internaționale între Insula Okinawa și Insula Miyako din sudul Japoniei. Ministerul japonez al Apărării a mai spus că a fost pentru prima dată când navele navale chineze și rusești au traversat împreună acea anumită zonă a mării și și-a exprimat "îngrijorarea serioasă" cu privire la activitățile militare comune ale acestora în marea și spațiul aerian din jurul Japoniei în ultimii ani, spunând că acestea reprezintă "o demonstrație de forță împotriva Japoniei".

Este o practică standard pentru Japonia să lanseze avioane de luptă ca răspuns la avioanele chineze și rusești care zboară în apropierea teritoriului său. Relațiile Japoniei cu Rusia s-au deteriorat de când Moscova a început invazia la scară largă în Ucraina, în urmă cu 18 luni. Tokyo s-a alăturat aliaților săi occidentali în impunerea de sancțiuni împotriva Moscovei și a promis miliarde de dolari în ajutor umanitar pentru Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.