Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni în Pacific - SUA trimit bombardiere nucleare în Australia

antena3.ro
bombardier b52

Statele Unite intenţionează să staţioneze bombardiere nucleare la o bază militară din nordul Australiei, pe fondul tensiunilor cu Chinai, care denunţă acţiuni de subminare a stabilităţii regionale, notează mediafax.

Şase bombardiere nucleare americane de tip B-52 ar urma să fie trimise la Baza aeriană Tindal, situată la aproximativ 300 de kilometri de oraşul australian Darwin, afirmă surse citate de agenţia Reuters.

Premierul Anthony Albanese a declarat că Australia se implică "din când în când" în alianţe de apărare cu Statele Unite. "Sigur că există vizite în Australia, inclusiv în regiunea Darwin, unde sunt staţionaţi prin rotaţie militari americani", a afirmat premierul australian, fără a oferi detalii.

Însă China a reacţionat vehement, argumentând că relaţiile bilaterale dintre Statele Unite şi Australia nu ar trebui să vizeze părţi terţe şi nici să afecteze stabilitatea regională.

"Practicile relevante ale părţii americane au amplificat tensiunile în regiune, au subminat grav pacea şi stabilitatea la nivel regional şi ar putea genera o cursă a înarmării în regiune. China îndeamnă părţile implicate să abandoneze mentalitatea cu miză zero specifică Războiului Rece şi conceptele geopolitice înguste; trebuie să facă mai mult pentru a contribui la pacea şi stabilitatea pe plan regional şi în sensul stimulării încrederii reciproce", a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.